"Izolacija u vreme pandemije nam je dobro došla, nismo mi krivi što smo imali sreće"

Izvršni direktor Netfliksa Rid Hejstings se osvrnuo na uticaj koronavirusa kada je u pitanju poslovanje ovog striming giganta.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2020.

08:51

Foto: EPA, SEDAT SUNA

Hejstings je rekao da je protekli period bila jedna "srećna" pauza za kompaniju.

Iako su se mnoge firme borile tokom zaključavanja država i izolacije širom sveta, Netfliks je beležio rast preplatnika u 2020. godini. Skoro 16 miliona ljudi je kreiralo svoje naloge u prva tri meseca u godini, što je skoro dvostruko više novih prijava u odnosu na podatke iz ranije godine.

Cena Netfliksovih akcija je porasla i više od 30 odsto ove godine jer investitori veruju u njihovu sposobnost da ljudima pruže zabavu tokom pandemije, prenosi Kliks.

"Pokazalo se da je reč o biološkom virusu koji uglavnom nije ubijao ljude, ali ih jeste držao u kući. To je mogao biti i internet-virus koji bi na primer isključio nas i kompaniju Dizni, ali u tom slučaju bi onda parkovi bili u redu", rekao je Hejstings dodavši, "Morate shvatiti da nekada jednostavno imate sreće u poslu i da niste vi krivi ako je to tako".

Netfliks sada ima 193 miliona članova u 190 zemalja, ove godine je pokupio ukupno 160 nominacija za razne nagrade uključujući i one za Oskara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: