Tramp: Uvodimo carine na automobile iz EU, ako se ne dogovorimo

Donald Tramp je izjavio danas da ozbiljno razmišlja da uvede carine na uvoz evropskih automobila, ukoliko SAD i EU ne postignu sporazum o trgovini.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.01.2020.

18:54

Tramp: Uvodimo carine na automobile iz EU, ako se ne dogovorimo
Foto: Epa/MAROVICH

On je nakon sastanka sa pakistanskim liderom na ekonomskom samitu u Davosu rekao da ipak očekuje da se sa Evropom postigne sporazum, prenosi AP.

Tramp se u Davosu sastao i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, i rekao da je razgovor sa njom bio dobar, ali nije otkrio da li su razgovarali i o uvođenju poreza na automobile iz Evrope.

"Evropa zna da mora da učini nešto i ukoliko bude fer nećemo imati problema", rekao je Tramp.

Kasnije, Tramp je u intervjuu koji je dao američkom Volstrit žurnalu ponovio da je ozbiljan u vezi sa uvođenjem poreza, ukoliko se ne postigne sporazum sa EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: