Delta preuzima petinu udela u najvećem latinoameričkom avio-prevozniku

Kompanija Delta erlajns juče je saopštila da planira da kupi 20 odsto akcija LATAM-a, najvećeg avio-prevoznika u Latinskoj Americi.

Svet

Izvor: B92

Petak, 27.09.2019.

08:42

Delta preuzima petinu udela u najvećem latinoameričkom avio-prevozniku
Foto: Epa/MATT CAMPBELL

Druga po veličini avio-prevoznička kompanija u SAD planira da širi poslovanje u tom regionu i investiraće u LATAM 1,9 milijardi dolara putem javne tenderske ponude od 16 dolara po akciji.

Osim toga, Delta će investirati 350 miliona dolara za podršku uspostavljanju strateškog partnerstva, koje će dalje biti ojačano time što će Delta imati predstavnike u bordu direktora LATAM-a.

"Transformacija u partnerstvo sa LATAM-om spojiće naša dva globalna brenda, omogućavajući nam da pružimo najbolju uslugu i sigurnost putnicima u Severnoj i Južnoj Americi", rekao je CEO Ed Bastijan.

Kako prenosi Rojters, ovim potezom Delta erlajns prekinuće veze čileanske avio-kompanije sa Amerikan erlajnsom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

19 h

Podeli: