Predizborno obećanje: Smanjićemo poreze i nezaposlenost

Smanjićemo poreze i nezaposlenost, poboljšati javno zdravlje i promovisati brend Makedonija, rekao je lider grčke stranke Nova demokratija Kirijakos Micotakis.

Svet

Izvor: B92

Subota, 22.06.2019.

09:15

Predizborno obećanje: Smanjićemo poreze i nezaposlenost
FOTO: Epa, YANNIS KOLESIDIS

On je program koji je njegova stranka pripremila pred parlamentarne izbore nazvao "ličnom kartom za kontakt s grčkim građanima i pasošem koji treba da obezbedi poverenje građana".

Istakao je da će se posvetiti privlačenju novih investicija, da će podržati porodice kako bi pokrenuo rešavanje demografskog problema, da će izgraditi savremene škole i univerzitete, kao i da će se pobrinuti o dobrom funkcionisanju države.

"Naš prioritet je jak razvoj koji će kreirati nova i dobra radna mesta“", rekao je Micotakis, dodavši da će se zalagati i za smanjenje poreza koji se odnose na poslovni sektor.

Prema njegovim rečima, nezaposlenost u Grčkoj mogla bi do 2023. da se smanji na oko 560.000, a najniža plata do 2022. godine da dostigne 750 evra.

Govoreći o poreskoj politici, najavio je da će porezi biti smanjeni za sve građane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: