Kada bi trebalo banci oduzeti dozvolu

Odluka finansijskog regulatora Malte da preporuči povlačenje dozvole za rad Pilatus banci zbog tužbe protiv predsednika za pranje novca je "odgovarajući korak".

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 30.09.2018.

09:48

Kada bi trebalo banci oduzeti dozvolu
(Foto: Thinkstock)

To je saopštila Evropska bankarska uprava (EBA).

Kako ocenjuje agencija Rojters, ovim potezom EBA vrši pritisak na Evropsku centralnu banku od koje se očekuje da ove nedelje donese odluku o tome da li da povuče dozvolu za rad Pilatus banci.

U pismu od 24. septembra, upućenom zakonodavcima u EU, predsedavajući EBA Andrea Enrija navodi da je potez malteške Agencije za finansijske usluge opravdan "trenutnom situacijom u kojoj se nalazi bančin definitivno stvarni vlasnik" Ali Sadr Hašemi Nedžad.

On je optužen u martu u Sjedinjenim Državama za bankarske prevare, pranje novca i izbegavanje sankcija SAD-a protiv Irana.

Malteška agencija je preporučila povlačenje licence Pilatus banci u junu nakon hapšenja Ali Sadra u Sjedinjenim Državama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: