Naklon loših momaka novom šefu države: Fordu je OK

Auto-gigant Ford koji se našao nekoliko puta na meti kritika Donalda Trampa zbog investicija u Meksiku, čestitao je Trampu pobedu.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2016.

18:39

Naklon loših momaka novom šefu države: Fordu je OK
(Foto: Getty images)

Kompanija je čestitala Trampu na izbornoj pobedi i obećala da će raditi za izabranog predsednika.

“Saglasni smo sa gospodinom Trampom da je važno ujediniti zemlju i radujemo se saradnji i podršci koju možemo da pružimo za ekonomski rast i otvaranje radnih mesta”, rekao je portparol Forda Kristijan Bejker.

Tramp je u više navrata tokom kampanje rekao da, ukoliko bude izabran, neće dozvoliti Fordu da otvori novu fabriku u Meksiku.

Inače, akcije Forda pale su za 2, 6 odsto na 11, 18 dolara nakon rezultata izbora.

Kompanija je u aprilu prošle godine saopštila da planira da uloži 2, 5 milijardi dolara za gradnju dve svoje nove fabrike u Meksiku i da će tako otvoriti 3.800 radnih mesta.

Tramp je potom javno pozvao šefa Forda da objasni “loše vesti”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: