Vučić sutra sa predstavnicima kompanije UGT Rinjuabls

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa predstavnicima kompanije UGT Rinjuabls (UGT Renewables LLC), sutra u 10 časova.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 01.08.2021.

10:34

Vučić sutra sa predstavnicima kompanije UGT Rinjuabls
Foto: Printskrin, Instagram/buducnostsrbijeav

Susret je planiran u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Posle sastanka biće potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije i predstavnika kompanije, nakon čega su planirane izjave za medije, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Saradnja na polju solara?

Podsetimo, u martu ove godine ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima pomenute američke kompanije o potencijalnim investicijama u oblasti solarne energije.

”Ministarstvo rudarstva i energetike pripremilo je novi zakonski okvir u oblasti energetike, uključujući novi zakon o obnovljivim izvorima energije, koji je trenutno u proceduri usvajanja. Želimo da stvorimo povoljan ambijent za nova ulaganja u korišćenje obnovljivih izvora energije, uključujući solarnu energiju, i raduje nas da se javlja sve više kompanija koje su zainteresovane za ulaganje u Srbiju”, rekla je Mihajlovićeva tada.

Predstavnici kompanije, predvođeni osnivačem i predsednikom kompanije Robertom Bermanom, predstavili su tom prilikom neke od značajnijih investicija ove kompanije u svetu i predloge za saradnju na mogućim projektima u Srbiji u oblasti solarne energije. Tom sastanku prisustvovali su i ambasador Republike Srbije u SAD, Marko Đurić, i ambasador SAD u Republici Srbiji, Entoni Godfri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: