Vučić: Da nismo izgradili gasovod – šta bi bilo?; "Do četvrtka dodatnih 260 tona šećera"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić javio se iz Davosa i osvrnuo na aktuelne ekonomske teme.

Srbija

Izvor: B92.net

Utorak, 24.05.2022.

19:07

Vučić: Da nismo izgradili gasovod – šta bi bilo?;
EPA/Andrej Cukic

Kako je rekao, ako dođe do razgovora sa Putinom, "reći će – odakle njemu pravo da razgovara o tome kako će Srbija da preživi i kakvu će cenu za gas da plaća kad jedino treba da budete na strani Ukrajine i da ne tražite ništa za sebe – šta god da učinite, vi ćete biti krivi".

"Imate 30 nepoznatih i gledate kako da rešite svaku najbolje za našu zemlju. I kako ćete sproveti gas i hoćemo li imati gas? Da nismo izgradili gasovod kroz Srbiju – šta bi bilo? To smo uradili ogromnim novcem građana Srbije, da uštedimo da izgradimo nešto što je važno."

Kako je naglasio, sada čekamo novi paket sankcija iz Evrope

"Da vidimo da li će se to nekako na nas odraziti. Sve ćemo to da rešavamo i obezbedićemo ljudima da imaju mirnu i normalnu zimu", istakao je Vučić.

Dotakao se i teme šećera, rekavši da ima problema sa trgovinama.

"Danas ćemo zašititi cenu za kompletan šećer, intervenisati sa dodatnim količinama šećera", naveo je predsednik i dodao da su razgovarali sa vlasnicima obe šećerane i predstavnicima 20 trgovnskih lanaca.

Dodao je da veruje da će sve biti u redu.

"Do četvrtka intervenišemo sa dodatnih 260 tona šećera", rekao je predsednik i naglasio da Srbija nema nikakvog problema sa hranom.

"Onda dođu vlasnici destilerija, pčelari, koji kupe na po kilogram, jer je tako jeftinije. Mi šećera imamo i sve će biti u redu. U uslovima društvenih mreža morate u hodu da rešavate problem. Sa hranom nemamo problema", naveo je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: