Svi govore o Grčkoj, a kako će nas dočekati u CG?

Cene privatnog smeštaja u Crnoj Goru u julu i avgustu biće kao i prošle godine, od šest evra dnevno u Baru i Ulcinju do 10 evra u Budvi.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 27.05.2017.

09:04

Svi govore o Grčkoj, a kako će nas dočekati u CG?
(Foto: Thinkstock.com)

Cene noćenja sa doručkom u hotelu sa dve zvezdice biti 15 evra do 30 evra u hotelu sa četiri ili više zvezdica.

Avio kompanija Montenegro erlajns će tokom ovogodišnje letnje sezone imati do tri leta dnevno za Podgoricu i Tivat iz Beograda, a najniža cena povratne karte sa svim taksama je 116.40 evra.

Cena vozne karte na relaciji Bar-Beograd je 21 evro, dok je cena povratne autobuske karte od Beograda do Budve od 35 do 45 evra.

Na predstavljanju turističke ponude Crne Gore i barske regije u Kragujevcu je rečeno da je tržište Srbije veoma važno za crnogorski turizam.

"Crnu Goru je prošle godine posetilo 370 000 turista iz Srbije koji su ostvarili oko 2,7 miliona noćenja, a zadržavali su se u proseku 7,38 dana", rekla je novinarima predstavnica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Danica Banjević.

U ukupnoj strukturi noćenja turisti iz Srbije su učestvovali sa 26 odsto, a najviše ih je bilo iz Rusije, 27,30 odsto.

Po podacima o noćenju slede turisti iz Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Poljske i Nemačke.

"Ovoga leta dočekujemo turiste sa unapređenom ponudom duž 300 kilometara duge crnogorske obale, a preporučujemo i posetu pet nacionalnih parkova, Lipske pećine kod Cetinja, rafting, kajaking, panoramske rute, planinarenje, biciklizam, obilazak etno sela i vinskih podruma, kao i bogat kulturni i zabavni program", rekla je Banjevićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: