Biz - B92.net

Na Banovom brdu buna - neće dvosmerne ulice

Održana je javna rasprava povodom Plana detaljne regulacije centra Banovog brda, međutim, građani i dalje negoduju.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Javna rasprava, posle uvida u Plan detaljne regulacije centra Banovog brda, održana je u zgradi gradske uprave. Zbog velikog broja primedaba građana ovog dela Čukarice, sastanak će se organizovati ponovo narednog četvrtka, posle čega sledi zatvorena sednica. Prema rečima predstavnika Komisije za planove, velike su šanse da bude organizovan još jedan javni uvid u budući izgled ovog beogradskog naselja.

Ulice Nova 1, Dobrinovićeva, Dostojevskog i Ostroške, bile su predmet skoro svake primedbe žitelja Banovog brda. Gnevni što Plan detaljne regulacije predviđa izmenu smernosti postojećih saobraćajnica, zahtevali su da sve ostane kako jeste, što je Komisija odbila.

"Zašto ne budete pošteni pa lepo kažete da se sve ovo menja zarad privatnog interesa, odnosno investitora koji planira gradnju objekta nepoznate namene", oštar je bio jedan od žitelja Banovog brda.

Prema rečima starosedelaca, izgled Dobrinovićeve ulice proširenjem će biti narušen.

Odgovor Sekretarijata za urbanizam je bio da će se poštovati granice parcela i da nikome neće biti porušeni objekti. Takođe, deo Dobrinovićeve od Nove 1 do Požeške postaće dvosmerna ulica, dok će se saobraćaj od Kirovljeve do Nove 1 odvijati samo u jednom smeru. Sve to u cilju boljeg pristupa planiranim sadržajima i objektima. Ostroška ulica biće proširena za dva metra da bi bila dvosmerna.

Podsetimo, građani Banovog brda organizovali su se još početkom oktobra, nezadovoljni nacrtom budućeg izgleda naselja, pišu Večernje novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.