Vesti -

Kazne maksimalne: Ode cela plata ili penzija ako ne čistite za psom, ili je bez povoca VIDEO

Novi Sad -- Gradske vlasti u Novom Sadu povećale su kazne za komunalne prekršaje do zakonskog maksimuma.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Epa/CHRISTIAN BRUNA
Foto: Epa/CHRISTIAN BRUNA

Tako možete da platite kaznu od osam hiljada, pa naviše, ukoliko svoj auto perete na javnoj površini, berete cveće ili plodove sa drveća, ali i 25.000 dinara ako psa vodite bez povoca, ne čistite za njim, pa čak i ako kod sebe nemate njihove isprave i kesicu za izmet.

Mešanca Dilana Doga, sin Gordane Milanović našao je bačenog pored kontejnera pre tri godine. Od tada je, kako i sama kaže, ova velika ljubav, velika i obaveza. Na najnovije povećanje kazne od 25 hiljada dinara za kućne ljubimce Gordana gleda sa odobravanjem, ali i negodovanjem.

"Prvo, kazne se ne sprovode, ona može da bude i 150 hiljada, ali ja nikada nisam videla da je neko napisao kaznu za tako nešto", kaže za Prvu TV Gordana Milanović, vlasnica psa.

"Postoje dve grupe ljudi. Prva, koja kao ja ne može da pređe preko tako nečega, odnosno izmeta, jer smatram kao da sam ja to uradila, a postoje i ljudi koje baš briga. Oni koji kažu, kada budeš pokosio dragi druže, ja ću ga počistiti", dodaje ona.

"To je nečija minimalna zarada ili cela penzija", kaže Milena Brkljačić iz Spansa.

A da ne biste dobili kaznu, vaš pas mora biti uvek na povocu, a vi kod sebe morate imati kesicu i pasoš, odnosno dokument za svog psa.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.