Han dao ponudu Kosovu u zamenu za ukidanje takse?

Evropski komesar Johanes Han dao je ponudu kosovskim institucijama u zamenu za ukidanje takse od 100 odsto za robu iz Srbije i BiH, javlja Klan Kosova.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

11:42

Han dao ponudu Kosovu u zamenu za ukidanje takse?
Foto: Thinkstock

Kako navodi taj medij, Han je konkretnu ponudu dao uoči današnjeg susreta predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija, premijera Hašima Tačija i ambasadora SAD u Prištini Filipa Kosneta, prenosi RTS.

Ponuda uključuje uklanjanje imena Unmik iz CEFTA sporazuma i ponovno pregovaranje o trgovinskim odnosima između uključenih strana i rešavanje sporova oko registracije vozila.

Privremene prištinske institucije uvele su 21. novembra prošle godine takse na robu iz Srbije i BiH. Poslednjih dana porasli su pritisci, pre svega iz SAD, da se takse ukinu.

Kosovski zvaničnici i dalje navode da je uslov za ukidanje takse priznavanje Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

8 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: