B92 otkriva: Ovako će izgledati tri lokacije u centru Beograda posle rekonstrukcije FOTO

U centru Beograda izvode se radovi na nekoliko lokacija, a do kraja godine predviđeno je da radovi budu završeni.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.06.2019.

10:31

B92 otkriva: Ovako će izgledati tri lokacije u centru Beograda posle rekonstrukcije FOTO
Foto: Služba glavnog urbaniste

Kako kaže glavni gradski urbanista Marko Stojčić, potpuno drugačiji izgled imaće Park vojvode Vuka. Radovi će da traju do 1. septembra. Park će dobiti osvežen izgled i na taj način će se zaokružiti celina Topličinog venca.

Radovi se izvode u Karađorđevoj ulici, a nedavno je počela kompletna obnova Ulice 27. marta.

Prva faza rekonstrukcije Karađorđeve ulice, uključujući i izgradnju pasarele, bliži se kraju. Uskoro će savsko priobalje imati potpuno neprepoznatljiv izgled.
Foto: Služba glavnog urbaniste
Kako je ranije za B92 pričao glavni gradski urbanista Marko Stojčić, obnova saobraćajnica Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, radiće se u tri faze.

Rekonstrukcija ovog važnog saobraćajnog koridora, dugačkog 2.943 metra, obaviće se u postojećoj regulaciji sa pripadajućom infrastrukturom.

"Predviđena je kompletna rekonstrukcija svih instalacija - elektroenergetske instalacije, vodovod, kišna kanalizacija, saobraćajna signalizacija. Na svim raskrsnicama biće postavljene kamere za video-monitoring. Predviđena je nova kontaktna mreža, novi stubovi kontaktne mreže predviđeni su i za postavljanje svetiljki javnog osvetljenja, svaki stub će imati po 2 svetiljke, jedna ka kolovozu i jedna ka trotoaru, nova rasveta je led rasveta. Na platou u Palmotićevoj ulici predviđena je ambijentalna rasveta", za B92 je pričao Stojčić.
Foto: Služba glavnog urbaniste
Foto: Služba glavnog urbaniste
Foto: Služba glavnog urbaniste
Foto: Služba glavnog urbaniste

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: