Vučić u selu Pepelj obišao domaćinstvo Blagojević FOTO

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas domaćinstvo porodice Blagojević u selu Pepelj, devet kilometara udaljenom od Bajine Bašte.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.08.2021.

11:10

Vučić u selu Pepelj obišao domaćinstvo Blagojević FOTO
Foto: B92

Ova porodica je poznata kao jedan od najvećih proizvođača malina u ovom kraju, a broji šest članova.

Osim sa članovima porodice Blagojević, predsednik je razgovarao i sa drugim meštanima sela Pepelj, a najmlađima je poklonio tablete.

Predsednik Vučić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović, u dvorištu porodice Blagojević, obišli su i izložene domaće proizvode, među kojima najviše med i rakiju, koje su proizveli lokalni proizvođači, ali i odevne predmete od pamuka i vune koje su ručno izradile žene članice Udruženja "Carske orhideje" iz Bajine Bašte.
Foto: B92
Porodica Blagojević poznata je kao jedan od najvećih proizvođača malina u ovom kraju, a osim gajenjem maline, bavi se i stočarstvom i zemljoradnjom.

Domaćin Ljubo gaji malinu od 1986. godine, a počeo je sa 2.000 struka, dok sada ima 12.000.

Maline obrađuju od početka pa sve do branja sami, bez radnika, a ove godine njihov malinjak je proglašen najboljim.
Na manifestaciji "Dan maline", koja je održana u Pilici, Ljubi Blagojeviću je uručen pehar i diploma, a njegov sin Aleksandar je proglašen za najboljeg berača.

Domaćin Ljubo, koji je rođen 1972. godine, živi sa suprugom Kristinom, koja je rodom iz Rusije, troje dece i majkom Ružom.

Ljubo ceo svoj život živi u selu Pepelj, a po zanimanju je građevinski radnik, na osnovu čega je 1999. godine otišao da radi u Rusiju u grad Novorošijsk gde je i upoznao svoju suprugu, koja je po zanimanju profesor engleskog jezika. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Užice, Bajinu Baštu i Mokru Goru.

Vučić je otvorio novu Sportsku halu Krčagovo i posetio Zdravstveni centar Užice.

Veliki broj građana dočekao je Vučića u Užicu ispred sportske hale, mnogi od njih želeli da se fotografišu sa njim, ali i da mu kažu šta ih muči.

Tokom posete opštini Bajina Bašta, Vučić je posetio domaćinstvo Ljube Blagojevića i razgovarao sa meštanima, a nakon toga obišao kompaniju Rolomatik d.o.o.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: