Srbija

Utorak, 06.04.2021.

12:20

Vučić najavio otvaranje fabrike Jumka u Rudnoj Glavi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Rudnu Glavu, gde se vakcinisao protiv koronavirusa.

Izvor: B92

Vučić najavio otvaranje fabrike Jumka u Rudnoj Glavi
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

"Neću da obećam, ali ću sve učiniti da u narednih 4-5 meseci neki pogon iz oblasti tekstilne industrije otvorimo ovde“, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posete Rudnoj Glavi.

"Ima li ko da radi ovde?“, upitao je predsednik Srbije meštane, a kada su mu odgovorili da su u tom kraju žene većinom među nezaposlenima, kazao je: „Neki pogon Jumka bismo mogli da otvorimo pa da ovde zaposlimo žene.“

"Da li biste imali ovde 80-100 žena da rade u fabrici?", pitao je Vučić i dobio uveravanja da će radnika biti.

"Gledaćemo za Vidovdan da imate malu fabriku od 80-100 ljudi, da dođem ovde da je otvorimo“, kazao je Vučić nakon što se vakcinisao.

"Sutra će doći direktor Jumka ovde da se dogovori“, dodao je predsednik Srbije.

Vučić je razgovoru sa meštanima Rudne Glave kazao da bi pogon Jumka mogao da se otvori slično kao što je to urađeno u Drvaru. Predsednik Srbije je rekao meštanima da će država pomoći i u izgradnji lokalnih i regionalnih puteva u tom delu Srbije.

Vučić se nakon svega, zahvalio meštanima na dočeku i istakao da je dogovoreno nekoliko važnih stvari.

U prvoj fazi radiće se put Rudna Glava – Donji Milanovac, a druga će biti Milanovac–Majdanpek, rekao je Vučić govoreći o putnoj infrastrukturi te oblasti. "Hteli smo da pokažemo ljudima u selima da nam je stalo do njih, uradićemo i više seoskih puteva. Nadam se da ćemo za Vidovdan moći da otvorimo jedan pogodn tekstilne proizvodnje fabrike jumko ovde u rudnoj glavi zaposlićemo 80-100 radnika, uglavnom žena", rekao je.

Ulaganja u zdravstvo

"Velika stvar je sada ulaganje u biomedicinu, i zdravstveno i ekonomski", istakao je predsednik Srbije. "Za desetak dana polažemo kamen temeljac kovid-bolnice u Novom Sadu, a čeka nas i završetak Kliničkog centra Vojvodine, Tiršove, Dedinja 3...", kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

23 h

Podeli: