Nastavlja se izgradnja hangara na aerodromu Rosulje

Ugovor o drugoj fazi izgradnje hangara na Aerodromu Rosulje, kod Kruševca, vredan 12 miliona dinara, potpisan je danas.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2020.

13:57

Nastavlja se izgradnja hangara na aerodromu Rosulje
Foto: Depositphotos, olgysha

Ugovor su potpisali predstavnici tog grada, "Aerodroma Srbije" i izvođača radova - preduzeća SK mont inžinjering iz Babušnice

Direktor "Aerodroma Srbije" Mihajlo Zdravković rekao je da radovi podrazumevaju stavljanje pod krov i izvođenje instalacija unutar hangara, podsetivši da je prethodno za izgradnju osnovne konstrukcije hangara izdvojeno 10 miliona dinara.

Nakon završetka ovih radova, te uređenja poletno - sletne staze, Rosulje će biti domaći sportski aerodrom za manje avione koji se koriste za avio škole, za sportsko letenje i za jedriličarstvo.

Reč je o avionima sa rasponom krila do 24 metra, koji mogu da prime od četiri do šest putnika.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović podsetila je da je grad ranije izdvojio oko 100 miliona dinara iz budžeta, za dovođenje terena u upotrebno stanje.

Pod vlasništvo "Aerodroma Srbije" Rosulje su prešle početkom godine, a prethodno je Skupština Grada Kruševca donela Odluku o prenosu osnivačkih i vlasničkih prava na Republiku, uz obrazloženje da Grad nema dovoljno sredstava za nastavak izgradnje tog aerodroma.

Kao lokalno javno preduzeće Rosulje su poslovale od 1995. godine, a projekat izgradnje aerdroma pokrenut je 2007. godine nakon čega je Grad otkupio 40 hektara na toj lokaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: