Srbija

Ponedeljak, 11.03.2019.

14:15

Taksisti najavili protest: "Skupimo se u čoporu" VIDEO

Predstavnici Taksi prevoznika Srbije ponovo pozivaju svoje kolege na protest pod sloganom: "Skupimo se u čoporu!"

Izvor: B92, Prva TV

Taksisti najavili protest:
Foto: Thinkstock

Društvenim mrežama se širi obaveštenje o protestu taksista koje najavljuje drastične proteste čiji je cilj gašenje aplikacija za taksi prevoz, prenosi Prva TV.

Ovoga puta, prema najavama organizatora-neformalne grupe prevoznika, bila je planirana blokada saobraćaj u oba smera kod Dobanovačke petlje i to od šest sati ujutru do šest popodne.

Blokada ove ključne saobraćajnice bila je najavljena od 11. do 15. marta. Taksi preduzetnici, sindikati, kao i taksi komore juče su održale sastanak i pregovore. Za sad je taj najavljeni protest pomeren za 3. april.

Ako do tog roka nadležni ne reše ovaj problem, prevoznici su odlučili za blokadu centra Beograda.

O problemima taksi javnog prevoza, aplikacijama za taksi prevoz, za Prvu TV govorili su Boško Vukojević, direktor Privredne taxi komore Srbije i Dejan Živković, predstavnik Taxi komore.

"Taksisti su više godina rade u nelegalnom ambijentu. Prevareni su više puta u smislu sprovođenja zakona koji je donet. Ovaj problem datira već decenijama", Vukojević objašnjava gnev svojih kolega.

Prema njegovim rečima, zakon se selektivno i sporo sprovodi. Nagomilal se mnogo problema. Firma CArGo je nadrastičnija, a ona je samo deo onoga na šta su taksisti kivni na izvršnu vlast.

"Ima mnogo problema. Evo, samo jedan primer, pogledajte autobusku stanicu kod Pančevačkog mosta. Ima mnogo nelegalnih prevoznika koji prevoze građane bez ijednog pravnog osnova", objašnjava Vukojević.

Protest koji je trebao da počne danas je odložen velikim naporima. Pregovori du dugo trajali. Državi je pružena mogućnost da u narednih 20 dana počne sa primenom već postojećeg zakona.

"Kompromis je odlaganje protesta. Nadam se da će zakon da se konačno sprovodi i da neće biti protesta. Mora ceo sistem da se pokrene", kaže Živković.

Odložen je protest, a čeka se šta će nadležni organi uraditi do 3. aprila.

Više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

6 h

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Podeli: