Koordinacijom u borbi protiv nelegalnih prevoznika

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je problem nelegalnog prevoza putnika sistemski i da zahteva koordinaciju svih organa.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.02.2019.

14:57

Koordinacijom u borbi protiv nelegalnih prevoznika
(Foto: Thinkstock)

Takođe, zahteva i preduzimanje neophodnih mere kako bi se zakon efikasno primenjivao, a svaka vrsta zloupotrebe sprečila.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, ona je to rekla na sednici Radne grupe za analizu i davanje predloga i mišljenja u vezi s primenom propisa u oblasti taksi prevoza, na kome je bilo reči o primeni Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, kao i drugih zakona čija primena ima direktan uticaj na transport.

"U cilju efikasnije primene odredaba više zakona koji utiču na oblast transporta, kao i zaštite investicija u delatnosti, suzbijanja sive ekonomije u oblasti transporta i podrške jedinicama lokalne samouprave da dosledno sprovedu odredbe navedenih zakona i urede uslove poslovanja na svojoj teritoriji, neophodno je da svaka institucija iz delokruga svoje nadležnosti donese mere za njihovu efikasnu primenu", istakla je Mihajlovićeva.

Na sednici je konstatovano da u praksi ne postoji dosledna primena odredaba zakona, što dovodi do negativnih posledica na privredni ambijent, sigurnost poslovanja legalnih privrednih subjekata, bezbednost i sigurnost prilikom pružanja usluga prevoza građana i prihoda budžeta, kaže se u saopštenju.

Sednici su prisustvovali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Podunavac, predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva finansija, Ministarstva pravde, Poreske uprave, načelnik Komunalne policije grada Beograda, kao i predstavnici taksi udruženja Srbije, SITAB-a i Ugovorne privredne taksi komore Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: