Kuršumlija: Da li je Leoni odustao ili nije bilo zainteresovanih

Povodom teksta objavljenom na portalu Prokuplje na dlanu: "Kuršumlija ne da nezaposlenima da rade u Leoniju“, oglasio se i predsednik opštine.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.11.2018.

16:05

Kuršumlija: Da li je Leoni odustao ili nije bilo zainteresovanih
(Foto: Thinkstock)

Predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić obratio se toj redakcji imejlom u kome, navodi portal, tvrdi da je kompanija "Leoni“ odustala od dogovora i da oni kao portal "šuruju sa pojedinim zabrinutim Kuršumličanima".

U svom odgovoru Vidić navodi da je Prokuplje na dlanu iznelo niz netačnosti. Prva je da je dogovor bio da se uposle 50 radnika iz Kuršumlije. Međutim, rukovodstvo Kompanije "Leoni“ je ranije najavilo da je postignut dogovor sa Opštinom Kuršumlija da se uposli 200 radnika i da su pregovori završeni.

Vidić tvrdi da je manje od 100 Kuršumličana bilo zainteresovano za zaposlenje u "Leoniju“ i da u Kuršumliji 500 radnika radi u "SIMPO ŠIK“, toliki broj u "Planinci“ i isto toliko u privatnom sektoru.

On je zaključio da Opština Kuršumlija niti može, niti želi da spreči nekog da se zaposli bilo gde i svesni su da ne mogu da utiču na to koga će poslovodstvo privatne Kompanije da uposli.

Portal Prokuplje na dlanu piše dalje da nije poznato koliko je tačno bilo zainteresovanih kandidata, ali postavljaju pitanje šta je sa preostalih 2. 744 građana koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje kao nezaposlena lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: