Mali: Čestitam građanima Srbije

Napredak Srbije za pet mesta na listi globalne konkurentnosti sjajan je rezultat koji obavezuje da oni budu još bolji, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2018.

14:57

Mali: Čestitam građanima Srbije
(Foto: Thinkstock)

Na konferenciji za novinare u Srpskoj asocijaciji menadžera, na kojoj su predstavljeni rezulatati Indeksa golobalne konkurentnosti po kojima je Srbija rangirana na 65. mesto od 140 rangiranih zemalja, on je ocenio da je napredak Srbije važan za konkurentnost i atraktivnost zemlje za potencijalne investitore, da za građane znači da zbog makroekonomske stabilnosti postoji prostor za povećanje plata i penzija, ali i za sve više investicija u infrastrukturu.

"Čestitam građanima Srbije. Ovo je sjajan rezuiltata. Kad imate dobre rezultate, u obavezi ste da imate još bolje u godinama koje dolaze. Ako nastavimo ovim tempom, brzo ćemo ući u top 50, pa 30, pa 20 zemalja u svetu. To je naš cilj, jer samo to garantuje bolji kvalitetet života i bolji životni standard građana", poručio je Mali.

Još više ga, kaže, ohrabruje to što Srbija ima veći rast nego sve zemlje u regionu.

"Od 140 zemalja koje su na listi konkurentosti, imamo rast iznad proseka, što je veoma ohrabrujuće i pokazuje i dokazuje da smo na dobrom putu reformi našeg sistema i da idemo ka tome da iz godine u godinu povećavamo i kvalitet života i životni standard građana Srbije", kaže Mali. Od 12 stubova konkurentnosti, za Malog su važna četiri pokazatelja - makoroekonomska stabilnost, kvalitet infrastrukture, finansijski sistem i IT industrija, koji su najviše doprineli napretku Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: