Ministarka naredila: Vanredna kontrola svih mostova u Srbiji

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović naložila je vanredni inspekcijski nadzor nad svim mostovima u Srbiji dužim od 100 metara.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2018.

12:43

Ministarka naredila: Vanredna kontrola svih mostova u Srbiji
Foto: Thinkstock

Vanredni nadzor će izvršiti tim koji će biti sastavljen od stručnjaka iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i preduzeća iz drumskog i železničkog saobraćaja.

Predmet kontrole i provere biće mostovi na putevima i prugama u Srbiji koji su građeni pre više decenija, a koji su u međuvremenu sanirani i rekonstruisani, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Cilj vanrednog inspekcijskog nadzora biće kontrola kako potrebne dokumentacije, tako i konstrukcije mostova.

U saopštenju se napominje da javna preduzeća "Infrastruktura Železnice Srbije“ i "Putevi Srbije“, u skladu sa zakonom i svojim nadležnostima, redovno kontrolišu sve mostove na prugama, auto-putevima i regionalnim putevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: