Vučić oči u oči sa MMF-om, završavaju posetu

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda koja u Srbiji boravi povodom 8. revizije tekućeg aranžmana.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Zvanični razgovori predstavnika Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda počeli su 30. oktobra plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije.

Misija MMF-a, koju predvodi Džejms Ruf, boravi u Beogradu od 26. oktobra radi završetka osmog razmatranja rezultata u sprovođenju aktuelnog stendbaj aranžmana Srbije.

Trogodišnji stendbaj aranžman, koji je zaključen februara 2015. godine, uspešno se sprovodi, uz ostvarenje dobrih makroekonomskih rezultata u okviru dogovorenog ekonomskog programa, saopštila je NBS 30.oktobra.

Tokom ovog razmatranja aranžmana, koje je i poslednje, razgovaraće se o najnovijim makroekonomskim i fiskalnim kretanjima, realizaciji dogovorenih mera u trećem tromesečju 2017. godine, kao i o okviru budžeta za 2018. godinu.

Posebna pažnja bila je posvećena merama za sprovođenje važnih strukturnih reformi, a diskutovane su i mere koje mogu da učvrste postignute rezultate i unaprede ekonomsku efikasnost.

Imajući u vidu da aktuelni stendbaj aranžman ističe februara 2018. godine, razgovara se i o modalitetima buduće saradnje sa Međunarodnim monetarnim fondom, navedeno je u saopštenju. 30. oktobra.

Vesti

strana 1 od 9372 idi na stranu