"Ne smem ništa ni o čemu javno, ali boriću se"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da proizvodnja novog modela u kragujevačkoj fabrici automobila nije ugovorna obaveza Fijata.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 25.05.2017.

12:09

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

“Novi model nemamo kao ugovornu obavezu, razgovarao sam već sa Altavilom i ne mogu i ne smem da kažem ništa ni o čemu javno…Moje je da vredno radim, a u oktobru ću se ponovo videti s Altavilom”, kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara o planovima za novi model.

On je kazao da nikada ništa nije obećavao, ali da je rekao da će da se bori i da to i radi.

Vučić je najavio da će u narednih mesec ili dva Kragujevac dobiti novu vrednu investiciju i najavio zapošljavanje 1.000 radnika.

Reč je, kako je naveo, o nemačkom komponentašu.

“U Kragujevcu će to da bude u redu. Uz obilatu pomoć Vlade Srbije, koju smo već dali samo da bi se prevazilazili veliki dugovi iz ranijeg preioda i ljudi u Kragujevcu bi trebalo to da poštuju, jer je uzeto od mnogih drugih građana u Srbiji”, naveo je Vučić.

Najavio je da nastoji da još jednu investiciju u auto-industriju dovede u Kraljevo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: