Zemun-Borča do kraja 2014.

Beograd -- Most Zemun-Borča biće završen do kraja 2014, kaže ministar Antić, ali navodi i da će biti produžen rok za izgradnju dela pristupnih puteva.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić rekao je da će sa kineskim partnerima verovatno do kraja godine biti potpisan aneks ugovora za produženje roka izgradnje dela pristupnih puteva od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, ali da gradnja samog mosta neće kasniti i da će on biti završen do kraja 2014.

"Most će biti završen u roku, zajedno sa pristupnim putem sa zemunske strane i borčanske do Zrenjaninskog puta", rekao je Antić u Vladi Srbije, gde je održao sastanak sa predstavnicima Kineske železničke korporacije.

Preostali deo pristupnih puteva, od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, biće gotov, prema najavama izvođača, do avgusta 2015. godine.

Antić je rekao da je realizaciju projekta na tom delu usporio problem sa eksproprijacijom zemljišta na šest parcela.

Prema rečima ministra, srpska strana je u Bukureštu, na samitu predstavnika Kine i 16 zemalja istočne i jugoistočne Evrope, pozvala kineskog premijera da prisustvuje otvaranju mosta Zemun - Borča na Dunavu.

Prema osnovnom ugovoru vrednost izvodenja radova iznosi 255 miliona dolara, a taj iznos može biti uvećan najviše do 10 odsto za dodatne radove.

Radove izvodi kompanija Čajna roud and bridž korporejšn (CRBC), zajedno sa domaćim podizvođačima.

strana 1 od 394 idi na stranu