Šeik UAE kupuje oružje iz Srbije?

Beograd -- Srbija predstavlja dobar ambijent za ulaganja investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, rekao je ministar finansija Mlađan Dinkić.

Izvor: Tanjug
Podeli

Potpredsednik vlade Aleksandar Vučić pozvao je šeika Muhameda da poseti Srbiju, što je on prihvatio i najavio posetu početkom januara.

Delegacija Vlade Srbije, koju predvode ministar odbrane Aleksandar Vučić i ministar finansija Mlađan Dinkić, razgovarala je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sa šefom države Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom o saradnji u oblasti odbrane i unapređenju ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Članovi dveju delegacije razgovarali su u Abu Dabiju o mogućnostima plasmana srpskog oružja i municije Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zajedničkim projektima za razvoj i proizvodnju raketnih sistema i supersoničnih trenažnih aviona, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Najveća ulaganja u poljoprivredi u poslednje vreme?

"Šeik Muhamed je veoma zaintereosovan za ulaganje u srpsku poljoprivedu i dogovorili smo se da idemo sa zajedničkim ulaganjima. Krenućemo sa izradom međudržavnog sporazuma o saradnji u oblasti poljoprivrede i agro-industrije i očekujemo zajednička ulaganja koja će, pre svega biti inicirana sa njihove strane u vrednosti od nekoliko stotina miliona evra", rekao je Dinkić.

To će, kako je kazao, biti najveća ulaganja u poljoprivredi u poslednje vreme, a odnosiće se pre svega, na intenzivnu proizvodnju na državnim posedima, kao i izgradnju velikih sistema za navodnjavanje kako bi se podigao kvalitet poljoprivredne proizvodnje i kako bi mogao da se poveća izvoz.

Ujedinjeni Arapski Emirati su, posle Katara, najbogatija arapska zemlja sa jednim od najvećih bruto domaćih proizvoda na svetu.

Spoljna politika Ujedinjenih Arapskih Emirata i razvoj odnosa i saradnje na spoljnopolitičkom planu direktno su povezani s ekonomskom politikom zemlje i razvojem trgovinskih veza.

strana 1 od 256 idi na stranu