Biz - B92.net

Hrvatski burek senzacija u Mađarskoj

Zagreb -- Hrvatska pekarska industrija Mlinar poslednjih godina proširila se skoro na sve kontinente sa svojim najpopularnijim proizvodom – burekom, pišu hrvatski mediji.

Izvor: Poslovni.hr
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Mlinarev burek poslednjih se godina proširio gotovo po svim kontinentima, on je istovremeno najprodavaniji i najrašireniji proizvod koji vuče celi Mlinarov asortiman.

Na policama većine trgovačkih lanaca dostupan je čak i kupcima u dalekoj Australiji, a upravo zbog toga fabrika bureka radi punom parom.

Marin Picukarić, član Uprave Mlinara, objasnio je između ostalog za tportal kako je počelo osvajanje stranih tržišta.

“Kad smo u Budimpešti pokretali posao, primarno smo se oslanjali na ponudu bureka jer je u Mađarskoj taj segment pekarske ponude u tom trenutku bio zanimljiva inovacija na tržištu. Danas nam je burek tamo najprodavaniji proizvod. Mislim da ne preterujem kad kažem da ga lokalni potrošači i turisti u Budimpešti doživljavaju kao senzaciju”, ističe Picukarić.

“Burek je naš najprodavaniji proizvod. Istovremeno, on je i najrašireniji. Na većini stranih tržišta uvek se najpre pojavi naš burek, a onda širimo ponudu proizvodima iz ostalih segmenata. Ovog trenutka možemo reći da je burek iz naše proizvodnje dostupan potrošačima na skoro svim kontinentima”, zaključuje Picukarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.