Prodaje se jedna od najatraktivnijih lokacija u Budvi

Stadion Lugovi mogao bi "na bubanj" ukoliko fudbalski klub Mogren ode u stečaj.

Region

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2022.

10:53

Prodaje se jedna od najatraktivnijih lokacija u Budvi
Foto: Depositphotos, bloodua

Da bi više miliona evra vrednih 2.500 m2, i dalje uknjiženih na nekadašnjeg prvaka Crne Gore, moglo da se nađe na prodaji, Vjestima je rečeno u Opštini Budva, koja godinama vodi borbu kako bi parcela postala njeno vlasništvo.

Lokalna uprava je stoodstotni osnivač Mogrena, za koji se, osim sportskih uspeha, vežu i brojne malverzacije nekadašnjih čelnika budvanskog DPS-a.

Parcela na obali mora dio je nekadašnjeg sportskog kompleksa od 1,2 hektara i jedina je ostala upisana na taj ugašeni klub.

Pravni zastupnici fudbalera, koji godinama vode sudski spor zbog neisplaćenih honorara, upozorili su da bi eventualno knjiženje parcele na Opštinu Budva predstavljalo krivično djelo i da bi u tom slučaju podnijeli prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu, piše eKapija.

Sada je sve na Privrednom sudu, pred kojim, kako kažu u Opštini, pojedini poverioci već nameravaju da zatraže uvođenje stečaja. To što je FK Mogren brisan iz registra sportskih organizacija, navodno nije dovoljan dokaz da je izvršni dužnik prestao da postoji, jer je i dalje poreski obveznik kod Uprave prihoda i carina, a nije izbrisan iz Centralnog registra privrednih subjekata kao privredno društvo.
Fudbaleri traže 320.000 evra, treneri oko 100.000 evra

Privredni sud je ranije obustavio izvršenja javnih izvršitelja donesenih na osnovu pravosnažnih sudskih presuda.

FK Mogren, na osnovu pravosnažnih i izvršnih odluka Arbtražnog suda Fudbalskog saveza Crne Gore i cetinjskog Osnovnog suda, duguje svojim bivšim fudbalerima više od 320.000 evra, sa kamatama.

Javni izvršitelj doneo je rešenja o naplati tih, ali i potraživanja firme Montesun od deset hiljada evra. Ta firma blokirala je zemljišni kompleks, a "šapu" na zemlju su stavila i dva bivša trenera kluba, koji potražuju oko stotinu hiljada evra, koliko im je uprava kluba navodno ostala dužna.

Prvu blokadu zemlje,kako su ranije Vijesti objavile, upisala je firma Transpetrol, koja potražuje 153.000 EUR.
Boro Lazović oprostio milione

Nekadašnji prvak države doživio je sunovrat, a igračima,trenerima i ljudima koji su učestvovali u njegovom usponu navodno se duguje veliki novac, ali ta potraživanja nisu navedena u finansijskom izveštaju iz 2016. godine na posljednjoj održanoj skupštini kluba.

U avgustu 2016. godine pokušano je oživljavanje kluba, održana je i skupština na kojoj su taksativno navedeni dugovi, ali na tome se stalo. Tada je predočen dug od 4,9 mil EUR.

Nekadašnjem sportskom direktoru kluba Boru Lazoviću navodno se dugovalo 4,5 mil evra, ali je on na tada održanoj sednici izjavio da mu klub ništa ne duguje i da ništa ne potražuje,jer je sve, kako je istakao, dao zbog uspeha Mogrena.

Nakon što je 2016. godine DPS izgubio na lokalnim izborima, a upravljenja gradom preuzela koalicija DF-a i Demokrata, Sekretarijat za zaštitu imovine punih šest godina pokušavao je da se uknjiži na parcelu Mogrena i spreči da dođe do prodaje jedne od građevinski najatraktivnijih parcela.

Detaljnim urbanističkim planom Budva centar na parceli su ucrtane dve kule-bliznakinje, od po 12 spratova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: