Dobili račun pa se šokirali - "Moja penzija ne može ovo da pokrije"

Osijek -- Stanari Ulice Vijenac Josipa Kozarca 9 u Osijeku nisu mogli da dođu sebi kada su ovog meseca primili račun za potrošenu vodu.

Izvor: Glas Slavonije, M. Mikelić
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Naime, svi su na računima ugledali iznose od nekoliko stotina kuna. Među njima je i stanarka koja kaže da ne pamti da se ovakva situacija dogodila u poslednje tri godine, koliko ona tu živi, piše Glas Slavonije.

Na jednom od računa našao se iznos od čak 450 kuna, što je skoro 70 evra. Stanari kažu da im je račun za vodu obično oko 80 kuna (manje od 11 evra).

"Gledajući ove iznose, moja penzija ne bi bila dovoljna da platim sve mesečne račune kada je samo iznos za potrošenu vodu gotovo polovina ukupnih računa koje supruga i ja mesečno plaćamo. Prosčno supruga i ja trošimo tri kubika vode, a ovog meseca ispada da smo potrošili više od 30", ispričao je jedan od stanara.

Predstavnik stanara Vatroslav Žarak najpre je krenuo od stana do stana kako bi proverio da li nekome curi voda. Planirao je, kaže, čak da pozove i vatrogasce i policiju da uđu u stan u kome niko ne živi da bi se uverio u ispravnost vodovodnih instalacija, ali je odustao od toga jer je shvatio da voda curi ispod zgrade.

Iz Vodovoda Osijek poručuju da je u slučaju kvara koji je otklonjen u najkraćem roku i pritom postoji dokaz o tome u obliku računa i da ako korisnici redovno podmiruju obaveze, moguće da se reši problem s računima.

strana 1 od 43 idi na stranu