Tri scenarija za Montenegro erlajns, gube šta god da odaberu

Sudbina Montenegro erlajnsa biće poznata do Nove godine, rekao je crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković na godišnjoj konferenciji za medije.

Region

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2018.

16:39

Tri scenarija za Montenegro erlajns, gube šta god da odaberu
Foto: Thinkstock

On je kazao da postoje tri scenarija za ovu crnogorsku nacionalnu aviokompaniju – ostanak kompanije u državnom vlasništvu uz sanaciju poslovanja i preuzimanje dugova, privatizacija i stečaj.

"U sva tri slučaja država će imati značajne troškove. I u slučaju privatizacije partner želi čistu kompaniju bez prethodnih dugova, koje će morati da preuzme država. Ako dođe do stečaja, takođe ćemo imati značajne direktne finansijske štete plus radnici će ostati bez posla, izgubićemo neke letove i imaćemo manji prevoz putnika”, rekao je Nurković.

On je naglasio da nastavak ovakvog stanja nije moguć i da će do Nove godine biti doneta odluka, pišu Vijesti.

Montenegro erlajns jedan je od najvećih državnih gubitaša sa akumuliranim dugovima od oko 90 miliona evra, duplo većim od vrednosti imovine.

Prošle godine je direktno i indirektno iz budžeta dobio 15 miliona evra mimo zakona o državnoj pomoći. Na pitanje da li su i ove godine pomagali toj kompaniji Nurković je odgovorio da nije tajna da jesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: