Taksisti: Gotov protest, biće još

Oko 700 članova strukovnog udruženje taksi preduzetnika Beograd (SITAB) završilo je u protestnu vožnju u kojoj su tražilo izmene Zakona o autotaksi prevozu.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 31.01.2011.

00:17

Default images

Njihov cilj je da se jasno reguliše ko i pod kojim uslovima može da radi kao taksista, kao i da se reši problem "divljih taksista".

Prema rečima potrpedsednik SITAB-a Stevana Blagojevića učesnici protestne vožnje traže i uvođenje jedinstvene cene taksi prevoza, kao i odustajanje od predloga da na registarskim tablicama taksisti imaju oznake TX.

"Platili smo carinu i PDV da koristimo vozila i sada država želi da nam ta vozila obeleži", rekao je on i dodao da nije tačna tvrdnja MUP-a Srbije da će uvođenje oznaka TX suzbiti ilegalne taksi prevoznike. Od gradske vlasti taksisti traže novu radnu grupu sa legitimnim predstavnicima taksi-preduzetnika, licence, ukidanje popusta, određivanje broja potrebnih taksista i lista čekanja za nove taksiste, izradu dovoljnog broja taksi stanica, kao i svakodnevni rad na suzbijanju "divljaka".

"Ne želimo da blokiramo grad i zato smo odabrali široke ulice kojima možemo da se krećemo", rekao je Blagojević i dodao da će taksiste tokom protesta pratiti pripadnici policije.

Za 8. februar zakazan je razgovor taksista sa gradonačelnikom Draganom Đilasom i članom Gradskog veća Dejanom Malim, kaže potpredsednik Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograd Stevan Blagojević.

"Mi se u međuvremenu pripremamo za novu protestnu vožnju 14. februara. Naši zahtevi ostaju nepromenjeni", kazao je Blagojević.

Saobraćaj za vreme protesta nije bio potpuno blokiran, ali se odvijao usporeno i uz gužve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: