Karlsberg investira u proizvodnju

”Karlsberg” je do sada investirao u “Karlsberg Srbija” oko 100 miliona evra.

Izvor: B92

Petak, 26.10.2007.

17:05

Default images

Stalnim investiranjem kompanije "Karlsberg" (Carlsberg) u svoju pivaru "Karlsberg Srbija" u Čelarevu postignuto je da ta fabrika naredne godine može da poveća proizvodnju piva na dva miliona hektolitara, što je četiri puta više nego pre privatizacije, izjavio je direktor čelarevske pivare i cele regionalne grupacije "Karlsberg jugoistočna Evropa" Isak Šeps.

Investicije u "Karlsberg Srbija" u Čelarevu, koje su u protekle četiri godine, od kada je danski "Karlsberg" kupio tu fabriku, dostigle oko 100 miliona evra, a sledeće godine je planirano ulaganje još 15 miliona evra, omogućiće već u idućoj godini zapošljavanje više od 550 radnika, sa sadašnjih 500, što je najviše u dosadašnjoj istoriji poslovanja čelarevske pivare.

Šeps je naglasio da je "lav" pivo od malog, lokalnog brenda postao ozbiljan, snažni igrač broj dva u Srbiji, sa više od milion hektolitara godišnje proizvodnje i ponosni "brat" čuvenih internacionalnih brendova ove grupacije, piva "Karlsberg", "Tuborg" i "Holsten".

Prema rečima Šepsa kompanija "Karlsberg" će nastaviti da investira u pivaru u Čelarevu, kao i da pomaže lokalnu samoupravu, kroz učešće u realizaciji raznih projekata u opštini.

"Karslberg" je već druge godine svog poslovanja u Srbiji, postao profitabilna kompanija, izjavio je ranije Šeps naglašavajući da svake godine "redovno plaćaju milione dinara poreza i dažbina državi Srbiji čime doprinose razvoju srpske ekonomije".

"Karlsberg Srbija" je najveća pivara te danske grupacije među njihove četiri pivare u regionu, koje se nalaze još u Rumuniji, Bugarskoj i Hrvatskoj, a sedište grupacije za jugoistočnu Evropu je u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: