EU cilja Rosatom, ali...

Sankcije protiv ruske nuklearne korporacije Rosatom ostaju na stolu, ali je teško naći zamenu dobavljača, rekao je izvor u Evropskoj službi za spoljne poslove.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.03.2023.

19:51

EU cilja Rosatom, ali...
EPA-EFE/Wojciech Pacewicz

"Pitanje sankcija protiv Rosatoma ostaje na stolu, ali je teško naći alternativu ruskom nuklearnom gorivu u EU", rekao je diplomata, prenela je agencija Tass.

"Ovo je komplikovano pitanje. To se odnosi na nuklearnu industriju određenih zemalja EU. Za razliku od gasa i nafte, ne postoje jednostavne zamene za nuklearno gorivo i održavanje objekata koje Rosatom gradi po svojim tehnologijama", dodao je on.

"Ne isključujemo da će neko među ministrima pokrenuti pitanja u vezi sa primenom 10. paketa sankcija, nije planirano da se raspravlja o novim odlukama. Postoji mogućnost novih sankcija, ali veći deo njih je već usvojen", rekao je diplomata, govoreći o mogućoj raspravi o antiruskim sankcijama na sastanku ministara spoljnih poslova EU 20. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: