Telenor: 3G mreža od marta

Kompanija Telenor u Srbiji potvrdila je da će 3G mrežu mobilne telefonije pustiti u komercijalnu upotrebu u martu.

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2007.

16:52

Default images

Telenor ima ugovornu obavezu da pusti svoju 3G mrežu u komercijalnu upotrebu u martu 2007. godine", rečeno je agenciji Beta u toj kompaniji. Standard Telenorove 3G mreže biće isti kao u svim zemljama u kojima taj norveški operater mobilne telefonije posluje, dok će način koriscenja mreže, odnosno vrste i dinamika uvodenja usluga, biti u skladu sa potrebama srpskog tržista.

Na pitanje koliko će koštati usluge treće generacije mobilne telefonije, u Telenoru su rekli da je još rano govoriti o tome, jer "nema smisla govoriti o cenama, mimo priče o uslugama".

Norveška kompanija pored Srbije i Norveške, posluje i u Danskoj, Švedskoj, Madjarskoj, Ukrajini, Rusiji, Crnoj Gori, Maleziji, Tajlandu, Bangladešu i Pakistanu, i uslužuje više od 100 miliona korisnika.

Prvo komercijalno korišćenje 3G mreže u Srbiji počela je Mobilna telefonija Srbije 27. decembra prošle godine.

Mreža treće generacije (3G) mobilne telefonije omogućava uvođenje novih usluga kao što su video poziv, brzi internet, gledanje televizijskog programa preko mobilnog telefona, slušanje muzike i gledanje video spotova i filmova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: