Država predložila novi paket pomoći za penzionere

Danska vlada predlaže da potroši 2,3 mlrd danskih kruna (337 miliona dolara) na paket ekonomske pomoći koji ima za cilj ublažavanje udarca visoke inflacije.

Izvor: B92.net

Ponedeljak, 30.01.2023.

12:41

Država predložila novi paket pomoći za penzionere
Ilustracija: Shutterstock/fizkes

To je saopštilo dansko ministarstvo finansija, prenosi Rojters.

"Ima danskih porodice sa decom i penzionera koji su pod velikim finansijskim pritiskom i jasno osećaju visoku inflaciju", rekao je ministar finansija Nikolaj Vamen u saopštenju.

Kao deo predloga, vlada predlaže neoporezivo davanje u gotovini od 5.000 danskih kruna starijim osobama sa ograničenim primanjima, što odražava sličan potez prethodne vlade u junu prošle godine.

Većinska vlada pozvala je opozicione stranke da pregovaraju o predlogu i namerava da postigne dogovor u roku od dve nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: