Vučić: "Je li ima nešto manje od 5 miliona evra da vam treba?"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je opštinu Knić, gde je obišao OŠ "Vuk Karadžić".

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2021.

14:38

Vučić:
Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC

"U Šumadiju ćemo u narednih tri - četiri godine da uložimo više nego u poslednjih 40 - 50 godina", kazao je on tokom današnjeg obilaska.

Razgovarajući sa meštanima Knića predsednik je upitao šta im treba, na šta je dobio odgovor - sportska hala.

"Je li ima nešto manje od 5 miliona evra da vam treba?", upitao je kroz smeh.

Saznao je od prisutnih i da je opština zabeležila dvostruko veći broj novorođene dece u poređenju sa 2016. godinom - njih 120 je rođeno sada.

"Rekli su mi nešto najlepše ovde, što nisam čuo obilazeći Srbiju. Najsrećniji sam zbog toga, molim vas da tako nastavite", kazao je Vučić.

Stoga će se, kaže, uložiti ogroman novac da se izgradi velelepna sportska halu koja će imati 500 mesta.

"Moći ćete da igrate košarku, rukomet, odbojku... To je ogromna investicija, to je više od 5,3 miliona evra. Veliki novac, da znate, dolazi u Knić", poručio je.
Narednih godinu dana 147 miliona dinara biće dato za vodovod i vodosnabdevanje.

"Radimo i kanalizaciju za ceo Knić. To su važne stvari. Što se tiče Šumadijske akademije, razgovarao sam sa ljudima iz Ministarstva prosvete, dobićete sve što vam treba", rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, ono što je najvažnije, opredeljeno je milion evra za lokalne puteve.

"Putevi su život za sve, oni su najvažniji za ljude. Već od prvog novembra počinjemo sa izgradnjom obilaznice oko Kragujevca, to će i Knićanima mnogo da pomogne", ocenio je.

Istakao je da Srbija danas neuporedivo bolje finansijski stoji nego ranije.

"Puteve ne gradimo za nas, nego za one koji ostaju iza nas", dodao je Vučić.

Knić će, ističe, da liči na lepo švajcarsko, austrijsko mesto, te se nada da će i oni koji su napustili svoj kraj da se vrate i da ulože u svoje ognjište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: