Deo istorije se prodaje: Kaubojski gradić ponuđen za 7,5 miliona $ FOTO

Ljubitelji Divljeg zapada sada mogu da poseduju deo istorije Amerike kupovinom čitavog starog grada, i to na Novom Zelandu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2020.

13:54

Deo istorije se prodaje: Kaubojski gradić ponuđen za 7,5 miliona $ FOTO
Foto: Depositphotos, KWPhotog

Melonsfoli ranč (Mellonsfolly Ranch), smešten na Severnom ostrvu Novog Zelanda – prodaje se za 7,5 miliona dolara, zajedno s 10 tematskih zgrada i firmom Manuka hani.

Dozvolu za gradnju dao je 2006. godine kaubojski entuzijasta Džon Bedonji, kao omaž pograničnom gradu iz Vajominga, SAD, iz 1860-ih.

Sadrži "autentični i licencirani salon", sudnicu koja je i bioskop, šerifovu kancelariju i salon za bilijar, navodi se u popisu novozelandske kompanije Sotheby's International Realty.

Postoje i tri kuće – glavna rezidencija plus dve kuće za iznajmljivanje – u kojima se može smestiti do 22 osobe.

Smešten je oko šest sati vožnje automobilom iz Oklenda, a dostupan je i helikopterom. Grad trenutno funkcioniše kao hotel. On ujedno predstavlja i druge poslovne mogućnosti, prenosi Biznis info.

Na ovom ranču se proizvodi med koji je unikatnog ukusa. Moguće su i brojne aktivnosti, poput ribolova, lova, plivanja i raznih drugih drugih sportova.

Novi Zeland je u centru pažnje zbog svog uspeha u borbi protiv Covid-19. Čak i pre toga, Novi Zeland je dugo bio poželjno mesto zbog zavidnog kvaliteta života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: