Srbija 24

08.05.2024.

10:26

Vučić: Od 1. jula Srbija slobodno izvozi u Kinu, a ostali plaćaju 38-62 odsto tarife

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će od 1. jula Srbija slobodno izvoziti u Kinu.

Izvor: B92.net

Vučić: Od 1. jula Srbija slobodno izvozi u Kinu, a ostali plaćaju 38-62 odsto tarife
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Podeli:

"Samo ugovor o slobodnoj trgovini doneće našim poljoprivrednicima sigurnost - od izvoza govedine do jabuka i mnogih drugih proizvoda. Za nas neće biti tarifa, dok su za druge 38-62%. Pogledajte kolika je to prednost za našu zemlju", rekao je Vučić tokom dočeka kineskog predsednika Si Đinpinga.

"To je velika prednost i puno znači za našu zemlju", dodao je Vučić.

"Ugovor o slobodnoj trgovini otvorio je širom vrata, želimo da vidimo još kineskih kompanija, kineske turiste. Kupujemo devet kineskih vozova za Ekspo", naglasio je.

Si Đinping je stigao u Srbiju juče iz Francuske gde je boravio u okviru prve, nakon pet godina, evropske posete, a iz Beograda će danas otputovati u Mađarsku.

Vučić se sa Sijem sastao u oktobru prošle godine u Pekingu, tokom trećeg foruma "Pojas i put", kada je potpisano 18 sporazuma, uključujući i sporazum o slobodnoj trgovini Srbije i Kine, koji bi uskoro trebalo da stupi na snagu.

Podeli:

24 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: