Zanimljivosti 5

07.04.2024.

10:00

Za pola godine na gradskim ulicama završilo 14.000 napuštenih automobila VIDEO

Grad je odlučio da reaguje samo na napuštena vozila koja ometaju svakodnevni saobraćaj.

Izvor: Index

Za pola godine na gradskim ulicama završilo 14.000 napuštenih automobila VIDEO
Shutterstock/Sheila Fitzgerald

Podeli:

Grad sa nešto manje od pola miliona stanovnika registrovao je skoro 14.000 napuštenih vozila za samo šest meseci.

Oukland (SAD) je bukvalno zatrpan napuštenim automobilima koji na kraju, nakon što ih rastavljaju trgovci delovima, ostaju kao olupine na ulicama grada dok ih gradske vlasti ne pokupe.

Samo u poslednjih šest meseci vlasti su dobile skoro 14.000 prijava o napuštenim vozilima, što je na nivou znatno većih gradova San Franciska i Baltimora zajedno, prenosi Index.hr.

Situacija je ove godine postala još gora. Grad više nema gde da skladišti napuštena vozila. Plaćaju milion dolara godišnje, a na samo jednoj deponiji ima oko 2.000 vozila.

Sada više nema dodatnih prostora, a grad je odlučio da reaguje samo na napuštena vozila koja ometaju svakodnevni saobraćaj.

Dakle, reagovaće samo ako vam neko ostavi auto ispred ulaza, ali ne i negde gde nikome ne smeta, na parkingu ili ispred škole. ABC7 News se provozao sa gradskim većnikom Noelom Galom i za pola sata vožnje uspeli su da otkriju oko 50 napuštenih automobila.

Prošli su i kroz delove gradova gde se većina vozila rasklapa radi uklanjanja i preprodaje delova. Iako policija zna za ove nezakonite radnje, ona jednostavno nema kapacitet da reaguje, pa je na kraju takve radnje dozvoljeno.

Grad je sada odlučio da uloži dodatna sredstva kako bi očistio ulice od olupina i zaustavio ovaj negativni trend.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: