Poznati ruski terenac stiže u Ameriku FOTO

Kompanija Bremach ponudila je američkim kupcima prepakovani UAZ Patriot po ceni od 26.405 dolara.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 27.11.2021.

09:43

Poznati ruski terenac stiže u Ameriku FOTO
Foto: Bremach promo

Modeli ruskih proizvođača su prava retkost u Sjedinjenim Državama, ali firma Bremach smatrala je da jedna klasa vozila iz Rusije ipak ima potencijala na američkom tržištu.

U pitanju su terenci koji su projektovani za ruska bespuća i koji su se već dokazali u najtežim uslovima eksploatacije. Jedan od njih je UAZ Patriot, koji je pod oznakom Bremach 4x4 predstavljen na sajmu automobila u Los Anđelesu.
Foto: Bremach promo
Iako na prvi pogled izgleda kao "prepakovan" UAZ Patriot, ovaj terenac je prilagođen i homologovan specijalno za tržište SAD.

Kupcima će biti ponuđene dve varijante - jedna više u SUV stilu i druga ekstremno terenska, sa zaštitnim dodacima na donjim delovima karoserije.

Za pogon je upotrebljen 2.7-litarski benzinac sa 16 ventila koji proizvodi 150 KS (112 kW). Snaga se prenosi na sva 4 točka putem 6-stepenog automatika.
Foto: Bremach promo
Kako navodi Bremach, model je opremljen Bosch elektronskim i bezbednosnim sistemima. Standardna oprema uključuje LED dnevna svetla, 18-inčne alu felne sa gumama dimenzija 245/60R18, elektropodizače svih prozora, kožni volan sa grejačem, multimedijalni sistem sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir, audio-sistem sa 6 zvučnika i grejana sva sedišta.

Kupci po želju mogu da doplate za specijalni 4×4 Off-road paket koji između ostalog sadrži i 17-inčne Raceline točkove i terenske pneumatike Goodyear A/T 265/65 R17, po ceni od 3.650 dolara. Inače, bazična cena ovog terenaca u SAD je 26.405 dolara.
Foto: Bremach promo
Kompanija će uskoro homologovati i kamionet varijantu Bremach 4×4 Pickup, koja će se takođe prodavati na američkom tržištu.

Inače, Bremach je osnovan u Italiji pedesetih godina 20. veka kao kompanija specijalizovana za terenske kamione. Američki ogranak osnovan je 2010. u Nevadi i bavi se, između ostalog, i razvojem hibridnih i električnih pogonskih sistema, kao i vodoničnih gorivnih ćelija, a poslednjih godina su se angažovali da dovedu ruski UAZ na američko tržište.
Foto: Bremach promo
Vozila koja će se prodavati u SAD sklapaju se u južnoj Kaliforniji, a Bremach navodi da je već počeo da prima rezervacije za svoja vozila uz depozit od 100 dolara.

Kompanija nudi garanciju na 5 godina ili 60.000 pređenih milja (oko 96.500 km), u kombinaciji sa garancijom na motor od 10 godina ili 120.000 milja (oko 193.000 km).
Foto: Bremach promo
Foto: Bremach promo
Foto: Bremach promo
Foto: Bremach promo
Foto: Bremach promo
Foto: Bremach promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: