I Fetel za ograničenje brzine na Autobanu: Idite na trkačku stazu, pa tamo jurcajte

Četvorostruki svetski šampion Formule 1 smatra da u vezi sa ograničenjem brzine na auto-putu u Nemačkoj nema mnogo filozofije.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.10.2021.

15:20

I Fetel za ograničenje brzine na Autobanu: Idite na trkačku stazu, pa tamo jurcajte
Foto: Photo360/Shutterstock

U Nemačkoj se već neko vreme vodi debata o tome da li treba uvesti opšte ograničenje brzine na auto-putu, koje bi iznosilo 130 km/h.

Naime, prema trenutno važećim propisima, ograničenje postoji samo na nekim delovima Autobana, dok na drugim deonicama nema limita.

Iako Sebastijanu Fetelu nije strana brza vožnja, budući da se takmiči u "najbržem cirkusu na svetu" i posjeduje veliku kolekciju superautomobila, on ipak veruje da bi bezbednost i zaštita okoline trebalo da budu na prvom mestu.

"Ne radi se o ličnim osećanjima. Morate pogledati širu sliku", rekao je Fetel za Auto Motor und Sport.

"Ograničenje brzine dovelo bi do toga da se emisija ugljen-dioksida smanji za skoro dva miliona tona. Takođe, to bi učinilo puteve malo bezbednijim. U Nemačkoj se dešavaju nesreće zato što nemamo ograničenje brzine. Ako time samo jednoj osobi spasite život, učinili ste nešto", objašnjava on.

Mnogi govore da je ograničenje brzine pitanje ljudske slobode, a šta Fetel misli o tome?

"Ako želite da nagazite gas, trebalo bi to da uradite tamo gde je bezbedno. U ovom slučaju, to bi bila trkačka staza. Tamo možete testirati svoje granice bez dovođenja drugih u opasnost", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: