Novi Alfa Romeo stiže u septembru

Novi SUV model trebalo bi da ima premijeru početkom jeseni, a u prodajne salone stiže u novembru.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 05.01.2021.

11:30

Novi Alfa Romeo stiže u septembru
Tonale Concept iz 2019. (Foto: Alfa Romeo promo)

Alfa Romeo je krajem prošle godine najavio da će produkcijsku verziju SUV-a Tonale predstaviti u 2021, ali nije izneo više detalja.

Kako saznaje Motor.es, premijera ovog modela održaće se u septembru. Dva meseca kasnije, prva serija vozila sa oznakom Tonale Launch Edition će stići u evropske prodajne salone, dok će masovnija prodaja početi 2022.

Podsećamo, koncept Tonale je naišao na pozitivan prijem kod publike kada je predstavljen na ženevskom auto-salonu 2019, a posebno je pohvaljen njegov atraktivni dizajn. Automobil će u Alfinoj gami zauzeti poziciju ispod Stelvia.
Tonale Concept iz 2019. (Foto: Alfa Romeo promo)
Italijanskom proizvođaču je preko potreban novi model kako bi podigao prodaju, s obzirom da su trenutno u ponudi samo dva velikoserijska automobila Giulia i Stelvio SUV.

Očekuje se da će dizajn koncepta Tonale u velikoj meri biti prenet i na produkcijski model.

Što se tiče motorizacije, u ponudi bi trebalo da se nađu 1.3-litarskim benzinac sa 130 KS i 180 KS, a u planu je i plug-in hibridna varijanta koja bi pored pomenutog benzinca imala i elektromotor od 60 "konja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: