Brisel ograničio brzinu na 30 km/h, višestrukim prekršiocima preti oduzimanje vozila

Novo ograničenje brzine primenjuje se od 1. januara gotovo u celoj belgijskoj prestonici.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.01.2021.

12:45

Brisel ograničio brzinu na 30 km/h, višestrukim prekršiocima preti oduzimanje vozila
Foto: Depositphotos/adwo@hotmail.com

Gradske vlasti kažu da će jedinstvena mera u svih 19 gradskih opština u Briselu pomoći smanjenju broja nesreća i povećanju bezbednosti na putevima.

Samo nekoliko glavnih saobraćajnica biće izuzeto od novog ograničenja, prenosi Euronjuz.

Mišljenja stanovnika Brisela su podeljena. Neki smatraju da je bolje da automobili voze sporije, posebno zbog bezbednosti dece.

Sa druge strane, najmanje jedan vozač rekao je za belgijski RTBF da je, iako se slaže sa ograničenjim brzine oko škola, preterano da se ono primenjuje svuda.

Međutim, prvi čovek briselske opštine Sharbek, koja ograničenje primenjuje od 2018, ne slaže se.

"Još uvek postoje ljudi koji ne žele da shvate koliko je važna bezbednost na putevima", kaže on.

"To će imati efekta ne samo na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda - a ovde već dve godine nismo imali ozbiljne nesreće - već i na smanjenje buke u gradu".

Policija je već počela da kontroliše da li se novo ograničenje poštuje u 19 gradskih opština, a na desetine novih kamera za kontrolu brzine trebalo bi da bude postavljeno.

Većina prekršilaca dobiće novčanu kaznu, ali zvaničnici kažu da bi oni koji budu uhvaćeni da su više puta prekoračili brzinu mogli da se suoče sa oduzimanjem automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: