Aktuelno

Ponedeljak, 04.01.2021.

12:45

Brisel ograničio brzinu na 30 km/h, višestrukim prekršiocima preti oduzimanje vozila

Izvor: B92

Brisel ogranièio brzinu na 30 km/h, višestrukim prekršiocima preti oduzimanje vozila IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Valerij

pre 3 godine

@Dragan Nis
Pogrešno je misliti da će neka sporadična kažnjavanja sprečiti da ovakvih tragičnih pogibija više ne bude.
Ovde imamo suštinski problem, koji zadire mnogo dublje.Ta sirovina kako kažeš, ima neke roditelje, neko mu je dao dozvolu, neko je potpisao da je položio vozački ispit.
On ima 19 godina, to što će on da odleži 7-15 godina neće rešiti problem, kao što ga neće rešiti 1000 ležećih policajaca i kamera.
S druge strane, po meni je najveća odgovornost na roditeljima i onome ko je potpisao vozački ovom mladiću.
Društvo je iskvareno do daske, pa mi ne možemo da uvedemo zakon da postoji nulta tolerancija na alkohol za vozače?!?
Svugde postoje neki lobiji za ono ili za ovo.
Protiv taksista država već decenijama ne može da mrdne.
Vlasti se menjaju ali mnogi problemi ostaju isti, copy/paste zakona EU neće doneti ništa dobro.
Uvek pomislim na onu državu nastalu 1945, a ugašenu 1991, koliko god se nekima ne sviđala, bili smo ozbiljna država.

Vozac62

pre 3 godine

Ne valja ovo nista, nije dobro. Ide ovaj svet u pogrešnom pravcu bez sumnje. Morace neka velika promena da se dogodi da se civilizacija vrati na fabricka podešavanja. Sve je vise devijacija i nelogicnosti u svetu, u zapadnoj Evropi pogotovo

Neko

pre 3 godine

@(Dragan Nis, 5. januar 2021 16:42)

Dok god se ne uspostavi (pravna) drzava na ovim prostorima, nikakva ogranicenja nece da sprece te orangutane da divljaju, lete po ulicama, pored skola, da prolaze kroz crveno itd. Njima je to fetis, a ogranicenje u inteligenciji ih sprecava da razmisljaju. Navescu primer obicnog coveka koji je vec dva puta bio u zatvoru zbog voznje u pijanom stanju i saobracajke prvi put, drugi put bez dozvole i u pijanom stanju. Taj covek cim je izasao iz zatvora seo je za volan iako nema dozvolu i ima zabranu upravljanja, otisao u kafanu i napio se i onda opet za volan. Dzabe sve, policija neke uhapsi, nemaju nikakavu vezu, odu u zatvor, izadju i opet po starom, a da ne pricamo ovi sto su na polozajima ili znaju ljude kako se ponasaju...

EU Citizen

pre 3 godine

Pa me neko još posle pita zašto jedva čekam da se EU raspadne, što se srećom već dešava, i zašto nikom ne bih savetovao da Srbija ikada uđe u to bolesno kolo neokomunista i ekofašista :))

Bane

pre 3 godine

@Dragan Nis:

Slazem se da treba da se stane na put bezakonju i bahatosti. To bi bio krupan korak u uspostavljanju civililizacije na ovim prostorima.

Samo se pitam u kom je kontekstu ovde pomenuta marka automobila? Po ovome sto ja razumem iz komentara, da je Skoda bila u pitanju ne bi bilo problema. Ali Audi, da se lincuje odmah, ne zbog pocinjenog dela vec zbog marke kola.

Posle srbi kukaju kako im svet servira dvostruke standarde.

zlatousti

pre 3 godine

Mene zanima da li ovo ogranicenje vazi i za bajs posto na ravnom uglavnom drzim 30-35kmh, a kad hocu da se dobro umorim na duzim voznjama trudim se da drzim 40kmh. Nizbro mi sigurno daju zabranu upravljanja i ode nepostojeca dozvola za voznju bajsom.
(Preticem automobile na bajsu, 4. januar 2021 18:13)
dragi kolega biciklista,
pravila saobracaja vaze za SVE ucesnike u saobracaju,bili oni traktoristi,biciklisti,pesaci...

Dragan Nis

pre 3 godine

Imajte na umu da je sinoć u Nišu poginuo dečak od 12godina koji je hodao trotoarom. Ubila ga je sirovina koja je vozila Audi i koja treba da ide na doživotnu ili joj ne dozvoliti da bude sposobna da se sama kreće ni u invalidskim kolicima. Nadam se da će država prvo onemogućiti slične stvari, ugradjivanjem kamara, ležećih policajaca, radara, .... A onda svaki bahat prekršaj najoštrije kažnjavati. U suprtonom ima nas koji ćemo sami suditi bahatima i onima koji ugrožavaju naše porodice i društvo.

fensi_lik_vracar

pre 3 godine

@(Curb Your Enthusiasm, 05. januar 2021 09:13) osecam da si ovaj tekst pisao ceo dan, bas si se potrudio da spakujes sto vise reci kako bi ispao elokventan i obrazovan.... ali ne ide to tako, napisano bez ukusa, smisla i suštine... ali dobro, tri bambija za ulozeno vreme :)

Miloš

pre 3 godine

(petarP, 04. januar 2021 18:14)

A sad ti odgovara da nema slobode govora ("zašto dopuštate njegove komentare?"), a ovamo se zalažeš za slobodu, ljudska prava itd. Kao "eko-fašisti" nam oduzimaju prava, a ti bi da zabraniš nekoj osobi da slobodno komentariše. Vrhunac licemerja.

Mare

pre 3 godine

Najbolje bi bilo da zabrane upotrebu automobila, bicikala, trotinete i sveih prevoznih sredstava jer onda nece biti nesreca uopste. Prava stvar je da se vratimo u 18. vek.
Zasto ne ulazu u parkove za decu, zasto ne prave velike zelene povrsine, zasto ne prave pregledne ulice kad vec uzimaju novac od naroda za sve to? Zato sto sebi daju masne plate i kombinacije a kada bi radili u initeresu kvaliteta zivota naroda onda bi oni imali kao i narod , ni vise ni manje.........ali njih ego to ne dozvoljava i tako je svuda

Curb Your Enthusiasm

pre 3 godine

(petarP, 4. januar 2021 18:14)

Više zamlate u komentarima - više komentarisanja.
Treba razumeti simptom bolesne sadašnjosti i prihraniti njegov fragilni identitet plusevima.
Teška su vremena. Bogaćenje je oslobodilo zver gramzivosti sa lanca. Najbogatiji su smislili da im oni manje bogati i sirotinja nisu potrebni, da su preskupi i da ih usporavaju u trci za parama, pa se krenulo u softverizaciju i robotizaciju.
Imajući u vidu da je deo softver-robot procesa i Fensi_Jaretina, koji po komentarima zgubidani - jasno je koji karakterno-stručni kapacitet razvija naručene softvere, i koliko će ovaj proces trajati a konačan proizvod biti kvalitetan.
Finalni proizvod gramzilizma - slabo školovane menadžere bez samopoštovanja i sopstvenog mišljenja, dolazi nam u velikom broju u formi plimnog talasa kretenizma, taštine, snishodljivosti na više i oholosti na niže u vertikalnoj strukturi biznisa...red je da plimu prihvatimo i kretenizam tolerišemo, kada nemamo moralnu i karakternu čvrstinu da razgradimo sistem koji odavno kreira zakone i biznis okruženje po svojim potrebama (forsiramo managere jer pametni i okretni postavljaju suviše pitanja)

GuA

pre 3 godine

Da udahnem izduv tvog smederevca koji ložiš starim uljem i železničkim pragovima?

Jadni ste vi koji verujete da su automobili glavni zagađivači.
(Mr Majestyk, 4. januar 2021 23:48)

U Srbiji - verovatno ne. Srbija bez znacaja za pricu o zagadjenju, sto opet ne znaci da treba gaziti ljude ... broj lezecih u BG-u govori vise od hiljadu reci.

Đani

pre 3 godine

jos bolje da smanje na 10km.. tada ce bezbednost biti jos veca
(tako treba, 04. januar 2021 13:06)

Ne bi mi teško uzeh digitron pa izračunah. Ako bi uradili kako predlažeš, povećali bi bezbednist 3 puta. ;-)

stajaznam

pre 3 godine

onaj ko putuje na relaciji karaburma - žarkovo - karaburma bolje nije ni zaslužio. od karaburme je gora samo borča, ovča i krnjača.

inače, šta kažu belgijski taksisti? da li se oni bune? ako njima ne smeta, što bi našim smetalo? a ako im smeta, pa lako je, blokiraju nato pakt i problem rešen. valjda???

svejedno, smetalo vam ili ne, taxi profesija ima budućnost kao i gonič konja na fijakeru. ako si 10 god pred penziju, nemaš brige, ali ako imaš više...
(jaretina, doneti zakon: vozač sa skinutim DPF = ubistvo sa predumišljajem; skidač DPF = saučesnik u ubistvu, 04. januar 2021 18:03

Fijaker se vraca u velikom stilu

Vojislav

pre 3 godine

Cenio bih vaš javni odgovor, siguran sam da bi jako mnogo čitalaca ovog foruma želelo da zna sta stoji iza ove neverovatne priče koja se nastavlja i može li se očekivati zaštita od bolesnika, u skladu sa zakonom i bazičnim moralnim normama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarP, 4. januar 2021 18:14)
Cemu drukanje, meni je bas zabavan.

Mr Majestyk

pre 3 godine

Ljubitelji automobila: izađite napolje i udahnite duboko. Sad probajte da dišete.
(pera zdera, 04. januar 2021 17:08)

Da udahnem izduv tvog smederevca koji ložiš starim uljem i železničkim pragovima?

Jadni ste vi koji verujete da su automobili glavni zagađivači.

cobo

pre 3 godine

Svi gradovi treba da uvedu totalnu zabranu za vozila sus,samo javni saobracaj sa elektricnim vozilima i gradski taksisti sa elektricnim automobilima,privatnu taksi sluzbu ukinuti i zabraniti kao mafijaško udruzenje,njima je vreme prošlo :(

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@Jaretina.Sinko,zelim da znaš da cenim tvoja lupetanja na ovom sajtu.Tokom zivota sam između ostalog razvio i dve super moći :Mnogoooo debelu kožu otpornu na razne gluposti i radar za kretenizam koji zasvetluca na svaki tvoj post. Znam da ti je želja da emigriraš u Grčku,zato se molim da ti se to ostvari.Uz dodatak da to bude zabit bez inerneta.Poz.za tebe i familiju.

Preticem automobile na bajsu

pre 3 godine

Mene zanima da li ovo ogranicenje vazi i za bajs posto na ravnom uglavnom drzim 30-35kmh, a kad hocu da se dobro umorim na duzim voznjama trudim se da drzim 40kmh. Nizbro mi sigurno daju zabranu upravljanja i ode nepostojeca dozvola za voznju bajsom.

petarP

pre 3 godine

u Lazi doktori u belom imaju stalno otvoren konkurs. izneseš im svoju ideju, a oni kažu da li imaš potencijal.
(jaretina, doneti zakon: vozač sa skinutim DPF = ubistvo sa predumišljajem; skidač DPF = saučesnik u ubistvu, 04. januar 2021 15:26)

Postovana redakcijo,

Vi nastavljate da dopuštate ovoj nakazi da radi ovo?

Jel on vlasnik B92?

Ja lično ne verujem, jer je u pitanju tesko poremećena osoba a sajt B92 ipak neko ime.

Ali, i da jeste, jel to znaci da mu je dopušteno da javno i konstantno vređa ljude i čitav narod?

Posto posle svih gnisnosti koje je napisao vi nastavljate da mu objavljujete svaku boleštinu, da li je to poruka za nas ostale da je vreme da mu prepustimo sve i nađemo drugi medij?

Cenio bih vaš javni odgovor, siguran sam da bi jako mnogo čitalaca ovog foruma želelo da zna sta stoji iza ove neverovatne priče koja se nastavlja i može li se očekivati zaštita od bolesnika, u skladu sa zakonom i bazičnim moralnim normama.

jaretina, doneti zakon: vozač sa skinutim DPF = ubistvo sa predumišljajem; skidač DPF = saučesnik u ubistvu

pre 3 godine

Prvo sto mi je palo na pamet kada sam video vest, kako bi to izgledalo kod nas i u mom poslu (taksi)? Zamislite, udjete kod mene u taksi, recimo na Karaburmi i hocete da vas odvezem do Zarkova?
(rani, 04. januar 2021 16:36)

onaj ko putuje na relaciji karaburma - žarkovo - karaburma bolje nije ni zaslužio. od karaburme je gora samo borča, ovča i krnjača.

inače, šta kažu belgijski taksisti? da li se oni bune? ako njima ne smeta, što bi našim smetalo? a ako im smeta, pa lako je, blokiraju nato pakt i problem rešen. valjda???

svejedno, smetalo vam ili ne, taxi profesija ima budućnost kao i gonič konja na fijakeru. ako si 10 god pred penziju, nemaš brige, ali ako imaš više...

milovan

pre 3 godine

U Ustaničkoj ulici u Beogradu, ograničenje je 40km/h. Da je sin jednog tajkuna vozio tom brzinom, jedna devojka bi danas bila živa.
Koliko god mi mislili da smo savršeni, jedni smo od najgorih i najbahatijih vozača na svetu.

Vozač

pre 3 godine

Ja čitam između redova...Meni ovo znači na prelazak(kupovinu)novih sutomobila na struju...Možda grešim?
(dux, 4. januar 2021 12:50)
Kada scćvi imaju svoj ptvi auto, pad rasta prodaje je nemonovan. Ali ako sva sadašnja kola proglasimo za loša, onda treba prodati milijardu vozila opet,koliko ih se trenutno kotrlja. Sledeća mera u tom smislu je 180 je novih 250km/h.

Coyote

pre 3 godine

Naravno, kad ne možete da rešite naselje Molenbek, jednu od najvećih teroristickih baza na svetu, uvedite ograničenje od 30kmh za ceo grad. To ce vam pomoci da sutra budete bezbedni i vi i vaša deca. Objavite ako smete, u sta sumnjam.

rani

pre 3 godine

Prvo sto mi je palo na pamet kada sam video vest, kako bi to izgledalo kod nas i u mom poslu (taksi)? Zamislite, udjete kod mene u taksi, recimo na Karaburmi i hocete da vas odvezem do Zarkova? I ja krenem da jurim 30km/h, a vi uzeli taksi jer vam nesto gori pod nogama, zurite?! Pa ko je tu lud? Sve gubi smisao, i voznja kola i zivot u gradu, sve! Ok, zastita pesaka, ali ja vozim po kolovozu, tu pesaci nema sta traze. ajde da prvo to naucimo, ko se gde krece! To, mozda, ima nekog smisla u nekom malom gradu, gde je sve na 5 minuta, ali Beograd?! Pa mi i sada stojimo u kolonama po pola sata i vise, jos da vozim 30 tamo gde nema guzve i gde je sve siroko i prazno! Ma, nadam se da smo mi daleko od takvih budalastina!

Kineski Disident

pre 3 godine

Najveća glupost koju su mogli da izmisle. Od ljudi prave debile.

A šta će im onda automobili? Nek ih onda guraju pa će to biti otprilike ta brzina.

Mada mi se čini da će bolje biti da svi pređu na bicikle. Em nema zagađenja, neće trošiti ni struju za punjenje električnih automobila, nacija će da bude zdrava. Milina

XXL

pre 3 godine

Tri'es'/h pa kad da izađeš iz grada ako kreneš na put? Da kreneš dan ranije? OK u nekim delovima u blizini škola, bolnica ili gde se traži smanjena brzina ali brate ...

jaretina, doneti zakon: vozač sa skinutim DPF = ubistvo sa predumišljajem; skidač DPF = saučesnik u ubistvu

pre 3 godine

Gde da se prijavim na tender ?
(Ceki opinionista del cazzo, 4. januar 2021 14:53)

u Lazi doktori u belom imaju stalno otvoren konkurs. izneseš im svoju ideju, a oni kažu da li imaš potencijal.

Čekajući asteroid

pre 3 godine

Zašto bi bilo ko normalan više želeo da živi u Briselu. 30 km/h = tri sata do i od posla, ili, ako povećaju broj buseva, čekaš 10 min (po stanici) da uđeš ili izađeš kad se naređuju. Tekovine civilizacije. More....

Equalizer

pre 3 godine

Da za neupucene u razvijenom svetu se automobili postepeno proteruju iz gradova, ulice se pretvaraju u pesacke, ostale se drasticno suzavaju, namecu se razna ogranicenja i nameti, sve sa ciljem da se automobili proteraju iz gradova i ljudima obezbedi prijatnije okruzenje za zivot, bez besnih bahatih vozaca...
Vi napaljeni dizelasi, molim iznajmite staze na par sati pa se izivljavajte.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Evo munje iz mozga : Ceo Brisel kao pešačka zona uz saobracaj samo dostavnih vozila od 04-07 sati ujutru ! Em će biti čistiji vazduh,em će stanovnistvo da namudi bolji kardio-vaskularni sistem pešačeći sa kraja na kraj Brisela ! Plus imam ideju da putem budu postavljane pešadijske prepreke koje bi podigle spremnost pešaka još više.Gde da se prijavim na tender ?

petarP

pre 3 godine

Ultra "liberalni" fašisoidni terorizam.

Pod parolom zaštite ljudskih prava, biće ukinuta sva prava. Srednji vek će biti vreme divnih sloboda u odnosu na šta se sve sprema.

Najveći trik koji je Đavo izveo jeste da je ubedio ljude da ne postoji.

Valerij

pre 3 godine

Sprdnja!
Političari se prosto sprdaju s nama.
Oni se u stvari igraju, sede tamo oko nekog stola, pa onda nekom sine ideja, ajd da uradimo ovo, ajd da uradimo ono.
Tako i ovo, oni kad žure negde ako ikad žure uvek mogu da stave rotaciju.
Na policiju se i tako ne odnosi, vojsku ni nemaju osim za zajebanciju.

jaretina, doneti zakon: vozač sa skinutim DPF = ubistvo sa predumišljajem; skidač DPF = saučesnik u ubistvu

pre 3 godine

Ja ne znam kojim autom se moze voziti 30 non stop
(pera, 4. januar 2021 13:17)

svakim autom svakim danom u bgd u periodima 8-10 i 16-18.
nekad čak i želim da vozim 30 km/h al ne mogu.
na bord kompu mi stoji 24 km/h.

Totalnodrukcijioddrugih

pre 3 godine

S obzirom da veci dan na poslu provodim u kolima samo cu reci da je ovo idiotizam. Rekreativno sam biciklista i poznajem dosta njih koji voze i brze od ovih 30km/h.

Ćiribu-ćilibar

pre 3 godine

Ja ne znam kojim autom se moze voziti 30 non stop
(pera, 4. januar 2021 13:17)

Kad ti stigne kazna nekoliko puta, naučiš da držiš ispod 30 k'o bela lala. To što mi imamo šemu: "ograničenje je 30, ali znam da me niko neće cimati ako ne pređem 50 km/h", je stav koji se veoma lepo koriguje kada odeš u civilizaciju gde reč "ograničenje" ima potpuno jasno značenje koje može da ti olakša težinu novčanika.

pera

pre 3 godine

sta urade te nvo,zeleni i slicni...pa daj da se u 21.veku vratimo na kocije pobogu. Zabranite onda voznju auta uopste,nek svi voze trotinete. Ja ne znam kojim autom se moze voziti 30 non stop

da

pre 3 godine

Bas me zanima koliko ce ovo dugo da bude aktuelno, posto u realnom zivotu nema sanse da zazivi na duze staze. Cuj bezbednije. Pa da, jos bezbednije je da voze svi 5km/h ili najbezbednije da se zabrani saobracaj u potpunosti. Al opet nije bezbedno moze neko da se saplete i padne, unutrasnje krvarenje pa umre........

mile

pre 3 godine

"To c?e imati efekta ne samo na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda - a ovde vec? dve godine nismo imali ozbiljne nesrec?e - vec? i na smanjenje buke u gradu".
pa ako skroz zabranite aute,onda ce biti rezultati jos bolji. Dajte bre...

Ivan

pre 3 godine

Jos nisu probali da uvedu obavezno guranje automobila po gradu. Problem sa brzinom nebi postojao a ko nemoze da gura odma mu uzeti auto jer pravi guzvu i ugrozava saobracaj.

pera

pre 3 godine

sta urade te nvo,zeleni i slicni...pa daj da se u 21.veku vratimo na kocije pobogu. Zabranite onda voznju auta uopste,nek svi voze trotinete. Ja ne znam kojim autom se moze voziti 30 non stop

Ivan

pre 3 godine

Jos nisu probali da uvedu obavezno guranje automobila po gradu. Problem sa brzinom nebi postojao a ko nemoze da gura odma mu uzeti auto jer pravi guzvu i ugrozava saobracaj.

mile

pre 3 godine

"To c?e imati efekta ne samo na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda - a ovde vec? dve godine nismo imali ozbiljne nesrec?e - vec? i na smanjenje buke u gradu".
pa ako skroz zabranite aute,onda ce biti rezultati jos bolji. Dajte bre...

petarP

pre 3 godine

Ultra "liberalni" fašisoidni terorizam.

Pod parolom zaštite ljudskih prava, biće ukinuta sva prava. Srednji vek će biti vreme divnih sloboda u odnosu na šta se sve sprema.

Najveći trik koji je Đavo izveo jeste da je ubedio ljude da ne postoji.

petarP

pre 3 godine

u Lazi doktori u belom imaju stalno otvoren konkurs. izneseš im svoju ideju, a oni kažu da li imaš potencijal.
(jaretina, doneti zakon: vozač sa skinutim DPF = ubistvo sa predumišljajem; skidač DPF = saučesnik u ubistvu, 04. januar 2021 15:26)

Postovana redakcijo,

Vi nastavljate da dopuštate ovoj nakazi da radi ovo?

Jel on vlasnik B92?

Ja lično ne verujem, jer je u pitanju tesko poremećena osoba a sajt B92 ipak neko ime.

Ali, i da jeste, jel to znaci da mu je dopušteno da javno i konstantno vređa ljude i čitav narod?

Posto posle svih gnisnosti koje je napisao vi nastavljate da mu objavljujete svaku boleštinu, da li je to poruka za nas ostale da je vreme da mu prepustimo sve i nađemo drugi medij?

Cenio bih vaš javni odgovor, siguran sam da bi jako mnogo čitalaca ovog foruma želelo da zna sta stoji iza ove neverovatne priče koja se nastavlja i može li se očekivati zaštita od bolesnika, u skladu sa zakonom i bazičnim moralnim normama.

rani

pre 3 godine

Prvo sto mi je palo na pamet kada sam video vest, kako bi to izgledalo kod nas i u mom poslu (taksi)? Zamislite, udjete kod mene u taksi, recimo na Karaburmi i hocete da vas odvezem do Zarkova? I ja krenem da jurim 30km/h, a vi uzeli taksi jer vam nesto gori pod nogama, zurite?! Pa ko je tu lud? Sve gubi smisao, i voznja kola i zivot u gradu, sve! Ok, zastita pesaka, ali ja vozim po kolovozu, tu pesaci nema sta traze. ajde da prvo to naucimo, ko se gde krece! To, mozda, ima nekog smisla u nekom malom gradu, gde je sve na 5 minuta, ali Beograd?! Pa mi i sada stojimo u kolonama po pola sata i vise, jos da vozim 30 tamo gde nema guzve i gde je sve siroko i prazno! Ma, nadam se da smo mi daleko od takvih budalastina!

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Evo munje iz mozga : Ceo Brisel kao pešačka zona uz saobracaj samo dostavnih vozila od 04-07 sati ujutru ! Em će biti čistiji vazduh,em će stanovnistvo da namudi bolji kardio-vaskularni sistem pešačeći sa kraja na kraj Brisela ! Plus imam ideju da putem budu postavljane pešadijske prepreke koje bi podigle spremnost pešaka još više.Gde da se prijavim na tender ?

milovan

pre 3 godine

U Ustaničkoj ulici u Beogradu, ograničenje je 40km/h. Da je sin jednog tajkuna vozio tom brzinom, jedna devojka bi danas bila živa.
Koliko god mi mislili da smo savršeni, jedni smo od najgorih i najbahatijih vozača na svetu.

Totalnodrukcijioddrugih

pre 3 godine

S obzirom da veci dan na poslu provodim u kolima samo cu reci da je ovo idiotizam. Rekreativno sam biciklista i poznajem dosta njih koji voze i brze od ovih 30km/h.

XXL

pre 3 godine

Tri'es'/h pa kad da izađeš iz grada ako kreneš na put? Da kreneš dan ranije? OK u nekim delovima u blizini škola, bolnica ili gde se traži smanjena brzina ali brate ...

Čekajući asteroid

pre 3 godine

Zašto bi bilo ko normalan više želeo da živi u Briselu. 30 km/h = tri sata do i od posla, ili, ako povećaju broj buseva, čekaš 10 min (po stanici) da uđeš ili izađeš kad se naređuju. Tekovine civilizacije. More....

da

pre 3 godine

Bas me zanima koliko ce ovo dugo da bude aktuelno, posto u realnom zivotu nema sanse da zazivi na duze staze. Cuj bezbednije. Pa da, jos bezbednije je da voze svi 5km/h ili najbezbednije da se zabrani saobracaj u potpunosti. Al opet nije bezbedno moze neko da se saplete i padne, unutrasnje krvarenje pa umre........

Valerij

pre 3 godine

Sprdnja!
Političari se prosto sprdaju s nama.
Oni se u stvari igraju, sede tamo oko nekog stola, pa onda nekom sine ideja, ajd da uradimo ovo, ajd da uradimo ono.
Tako i ovo, oni kad žure negde ako ikad žure uvek mogu da stave rotaciju.
Na policiju se i tako ne odnosi, vojsku ni nemaju osim za zajebanciju.

Coyote

pre 3 godine

Naravno, kad ne možete da rešite naselje Molenbek, jednu od najvećih teroristickih baza na svetu, uvedite ograničenje od 30kmh za ceo grad. To ce vam pomoci da sutra budete bezbedni i vi i vaša deca. Objavite ako smete, u sta sumnjam.

Mr Majestyk

pre 3 godine

Ljubitelji automobila: izađite napolje i udahnite duboko. Sad probajte da dišete.
(pera zdera, 04. januar 2021 17:08)

Da udahnem izduv tvog smederevca koji ložiš starim uljem i železničkim pragovima?

Jadni ste vi koji verujete da su automobili glavni zagađivači.

Kineski Disident

pre 3 godine

Najveća glupost koju su mogli da izmisle. Od ljudi prave debile.

A šta će im onda automobili? Nek ih onda guraju pa će to biti otprilike ta brzina.

Mada mi se čini da će bolje biti da svi pređu na bicikle. Em nema zagađenja, neće trošiti ni struju za punjenje električnih automobila, nacija će da bude zdrava. Milina

Ćiribu-ćilibar

pre 3 godine

Ja ne znam kojim autom se moze voziti 30 non stop
(pera, 4. januar 2021 13:17)

Kad ti stigne kazna nekoliko puta, naučiš da držiš ispod 30 k'o bela lala. To što mi imamo šemu: "ograničenje je 30, ali znam da me niko neće cimati ako ne pređem 50 km/h", je stav koji se veoma lepo koriguje kada odeš u civilizaciju gde reč "ograničenje" ima potpuno jasno značenje koje može da ti olakša težinu novčanika.

Preticem automobile na bajsu

pre 3 godine

Mene zanima da li ovo ogranicenje vazi i za bajs posto na ravnom uglavnom drzim 30-35kmh, a kad hocu da se dobro umorim na duzim voznjama trudim se da drzim 40kmh. Nizbro mi sigurno daju zabranu upravljanja i ode nepostojeca dozvola za voznju bajsom.

Equalizer

pre 3 godine

Da za neupucene u razvijenom svetu se automobili postepeno proteruju iz gradova, ulice se pretvaraju u pesacke, ostale se drasticno suzavaju, namecu se razna ogranicenja i nameti, sve sa ciljem da se automobili proteraju iz gradova i ljudima obezbedi prijatnije okruzenje za zivot, bez besnih bahatih vozaca...
Vi napaljeni dizelasi, molim iznajmite staze na par sati pa se izivljavajte.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@Jaretina.Sinko,zelim da znaš da cenim tvoja lupetanja na ovom sajtu.Tokom zivota sam između ostalog razvio i dve super moći :Mnogoooo debelu kožu otpornu na razne gluposti i radar za kretenizam koji zasvetluca na svaki tvoj post. Znam da ti je želja da emigriraš u Grčku,zato se molim da ti se to ostvari.Uz dodatak da to bude zabit bez inerneta.Poz.za tebe i familiju.

jaretina, doneti zakon: vozač sa skinutim DPF = ubistvo sa predumišljajem; skidač DPF = saučesnik u ubistvu

pre 3 godine

Ja ne znam kojim autom se moze voziti 30 non stop
(pera, 4. januar 2021 13:17)

svakim autom svakim danom u bgd u periodima 8-10 i 16-18.
nekad čak i želim da vozim 30 km/h al ne mogu.
na bord kompu mi stoji 24 km/h.

cobo

pre 3 godine

Svi gradovi treba da uvedu totalnu zabranu za vozila sus,samo javni saobracaj sa elektricnim vozilima i gradski taksisti sa elektricnim automobilima,privatnu taksi sluzbu ukinuti i zabraniti kao mafijaško udruzenje,njima je vreme prošlo :(

Dragan Nis

pre 3 godine

Imajte na umu da je sinoć u Nišu poginuo dečak od 12godina koji je hodao trotoarom. Ubila ga je sirovina koja je vozila Audi i koja treba da ide na doživotnu ili joj ne dozvoliti da bude sposobna da se sama kreće ni u invalidskim kolicima. Nadam se da će država prvo onemogućiti slične stvari, ugradjivanjem kamara, ležećih policajaca, radara, .... A onda svaki bahat prekršaj najoštrije kažnjavati. U suprtonom ima nas koji ćemo sami suditi bahatima i onima koji ugrožavaju naše porodice i društvo.

jaretina, doneti zakon: vozač sa skinutim DPF = ubistvo sa predumišljajem; skidač DPF = saučesnik u ubistvu

pre 3 godine

Gde da se prijavim na tender ?
(Ceki opinionista del cazzo, 4. januar 2021 14:53)

u Lazi doktori u belom imaju stalno otvoren konkurs. izneseš im svoju ideju, a oni kažu da li imaš potencijal.

jaretina, doneti zakon: vozač sa skinutim DPF = ubistvo sa predumišljajem; skidač DPF = saučesnik u ubistvu

pre 3 godine

Prvo sto mi je palo na pamet kada sam video vest, kako bi to izgledalo kod nas i u mom poslu (taksi)? Zamislite, udjete kod mene u taksi, recimo na Karaburmi i hocete da vas odvezem do Zarkova?
(rani, 04. januar 2021 16:36)

onaj ko putuje na relaciji karaburma - žarkovo - karaburma bolje nije ni zaslužio. od karaburme je gora samo borča, ovča i krnjača.

inače, šta kažu belgijski taksisti? da li se oni bune? ako njima ne smeta, što bi našim smetalo? a ako im smeta, pa lako je, blokiraju nato pakt i problem rešen. valjda???

svejedno, smetalo vam ili ne, taxi profesija ima budućnost kao i gonič konja na fijakeru. ako si 10 god pred penziju, nemaš brige, ali ako imaš više...

Curb Your Enthusiasm

pre 3 godine

(petarP, 4. januar 2021 18:14)

Više zamlate u komentarima - više komentarisanja.
Treba razumeti simptom bolesne sadašnjosti i prihraniti njegov fragilni identitet plusevima.
Teška su vremena. Bogaćenje je oslobodilo zver gramzivosti sa lanca. Najbogatiji su smislili da im oni manje bogati i sirotinja nisu potrebni, da su preskupi i da ih usporavaju u trci za parama, pa se krenulo u softverizaciju i robotizaciju.
Imajući u vidu da je deo softver-robot procesa i Fensi_Jaretina, koji po komentarima zgubidani - jasno je koji karakterno-stručni kapacitet razvija naručene softvere, i koliko će ovaj proces trajati a konačan proizvod biti kvalitetan.
Finalni proizvod gramzilizma - slabo školovane menadžere bez samopoštovanja i sopstvenog mišljenja, dolazi nam u velikom broju u formi plimnog talasa kretenizma, taštine, snishodljivosti na više i oholosti na niže u vertikalnoj strukturi biznisa...red je da plimu prihvatimo i kretenizam tolerišemo, kada nemamo moralnu i karakternu čvrstinu da razgradimo sistem koji odavno kreira zakone i biznis okruženje po svojim potrebama (forsiramo managere jer pametni i okretni postavljaju suviše pitanja)

Miloš

pre 3 godine

(petarP, 04. januar 2021 18:14)

A sad ti odgovara da nema slobode govora ("zašto dopuštate njegove komentare?"), a ovamo se zalažeš za slobodu, ljudska prava itd. Kao "eko-fašisti" nam oduzimaju prava, a ti bi da zabraniš nekoj osobi da slobodno komentariše. Vrhunac licemerja.

Vozač

pre 3 godine

Ja čitam između redova...Meni ovo znači na prelazak(kupovinu)novih sutomobila na struju...Možda grešim?
(dux, 4. januar 2021 12:50)
Kada scćvi imaju svoj ptvi auto, pad rasta prodaje je nemonovan. Ali ako sva sadašnja kola proglasimo za loša, onda treba prodati milijardu vozila opet,koliko ih se trenutno kotrlja. Sledeća mera u tom smislu je 180 je novih 250km/h.

Mare

pre 3 godine

Najbolje bi bilo da zabrane upotrebu automobila, bicikala, trotinete i sveih prevoznih sredstava jer onda nece biti nesreca uopste. Prava stvar je da se vratimo u 18. vek.
Zasto ne ulazu u parkove za decu, zasto ne prave velike zelene povrsine, zasto ne prave pregledne ulice kad vec uzimaju novac od naroda za sve to? Zato sto sebi daju masne plate i kombinacije a kada bi radili u initeresu kvaliteta zivota naroda onda bi oni imali kao i narod , ni vise ni manje.........ali njih ego to ne dozvoljava i tako je svuda

stajaznam

pre 3 godine

onaj ko putuje na relaciji karaburma - žarkovo - karaburma bolje nije ni zaslužio. od karaburme je gora samo borča, ovča i krnjača.

inače, šta kažu belgijski taksisti? da li se oni bune? ako njima ne smeta, što bi našim smetalo? a ako im smeta, pa lako je, blokiraju nato pakt i problem rešen. valjda???

svejedno, smetalo vam ili ne, taxi profesija ima budućnost kao i gonič konja na fijakeru. ako si 10 god pred penziju, nemaš brige, ali ako imaš više...
(jaretina, doneti zakon: vozač sa skinutim DPF = ubistvo sa predumišljajem; skidač DPF = saučesnik u ubistvu, 04. januar 2021 18:03

Fijaker se vraca u velikom stilu

Vozac62

pre 3 godine

Ne valja ovo nista, nije dobro. Ide ovaj svet u pogrešnom pravcu bez sumnje. Morace neka velika promena da se dogodi da se civilizacija vrati na fabricka podešavanja. Sve je vise devijacija i nelogicnosti u svetu, u zapadnoj Evropi pogotovo

Đani

pre 3 godine

jos bolje da smanje na 10km.. tada ce bezbednost biti jos veca
(tako treba, 04. januar 2021 13:06)

Ne bi mi teško uzeh digitron pa izračunah. Ako bi uradili kako predlažeš, povećali bi bezbednist 3 puta. ;-)

EU Citizen

pre 3 godine

Pa me neko još posle pita zašto jedva čekam da se EU raspadne, što se srećom već dešava, i zašto nikom ne bih savetovao da Srbija ikada uđe u to bolesno kolo neokomunista i ekofašista :))

Vojislav

pre 3 godine

Cenio bih vaš javni odgovor, siguran sam da bi jako mnogo čitalaca ovog foruma želelo da zna sta stoji iza ove neverovatne priče koja se nastavlja i može li se očekivati zaštita od bolesnika, u skladu sa zakonom i bazičnim moralnim normama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarP, 4. januar 2021 18:14)
Cemu drukanje, meni je bas zabavan.

GuA

pre 3 godine

Da udahnem izduv tvog smederevca koji ložiš starim uljem i železničkim pragovima?

Jadni ste vi koji verujete da su automobili glavni zagađivači.
(Mr Majestyk, 4. januar 2021 23:48)

U Srbiji - verovatno ne. Srbija bez znacaja za pricu o zagadjenju, sto opet ne znaci da treba gaziti ljude ... broj lezecih u BG-u govori vise od hiljadu reci.

Bane

pre 3 godine

@Dragan Nis:

Slazem se da treba da se stane na put bezakonju i bahatosti. To bi bio krupan korak u uspostavljanju civililizacije na ovim prostorima.

Samo se pitam u kom je kontekstu ovde pomenuta marka automobila? Po ovome sto ja razumem iz komentara, da je Skoda bila u pitanju ne bi bilo problema. Ali Audi, da se lincuje odmah, ne zbog pocinjenog dela vec zbog marke kola.

Posle srbi kukaju kako im svet servira dvostruke standarde.

zlatousti

pre 3 godine

Mene zanima da li ovo ogranicenje vazi i za bajs posto na ravnom uglavnom drzim 30-35kmh, a kad hocu da se dobro umorim na duzim voznjama trudim se da drzim 40kmh. Nizbro mi sigurno daju zabranu upravljanja i ode nepostojeca dozvola za voznju bajsom.
(Preticem automobile na bajsu, 4. januar 2021 18:13)
dragi kolega biciklista,
pravila saobracaja vaze za SVE ucesnike u saobracaju,bili oni traktoristi,biciklisti,pesaci...

Neko

pre 3 godine

@(Dragan Nis, 5. januar 2021 16:42)

Dok god se ne uspostavi (pravna) drzava na ovim prostorima, nikakva ogranicenja nece da sprece te orangutane da divljaju, lete po ulicama, pored skola, da prolaze kroz crveno itd. Njima je to fetis, a ogranicenje u inteligenciji ih sprecava da razmisljaju. Navescu primer obicnog coveka koji je vec dva puta bio u zatvoru zbog voznje u pijanom stanju i saobracajke prvi put, drugi put bez dozvole i u pijanom stanju. Taj covek cim je izasao iz zatvora seo je za volan iako nema dozvolu i ima zabranu upravljanja, otisao u kafanu i napio se i onda opet za volan. Dzabe sve, policija neke uhapsi, nemaju nikakavu vezu, odu u zatvor, izadju i opet po starom, a da ne pricamo ovi sto su na polozajima ili znaju ljude kako se ponasaju...

fensi_lik_vracar

pre 3 godine

@(Curb Your Enthusiasm, 05. januar 2021 09:13) osecam da si ovaj tekst pisao ceo dan, bas si se potrudio da spakujes sto vise reci kako bi ispao elokventan i obrazovan.... ali ne ide to tako, napisano bez ukusa, smisla i suštine... ali dobro, tri bambija za ulozeno vreme :)

Valerij

pre 3 godine

@Dragan Nis
Pogrešno je misliti da će neka sporadična kažnjavanja sprečiti da ovakvih tragičnih pogibija više ne bude.
Ovde imamo suštinski problem, koji zadire mnogo dublje.Ta sirovina kako kažeš, ima neke roditelje, neko mu je dao dozvolu, neko je potpisao da je položio vozački ispit.
On ima 19 godina, to što će on da odleži 7-15 godina neće rešiti problem, kao što ga neće rešiti 1000 ležećih policajaca i kamera.
S druge strane, po meni je najveća odgovornost na roditeljima i onome ko je potpisao vozački ovom mladiću.
Društvo je iskvareno do daske, pa mi ne možemo da uvedemo zakon da postoji nulta tolerancija na alkohol za vozače?!?
Svugde postoje neki lobiji za ono ili za ovo.
Protiv taksista država već decenijama ne može da mrdne.
Vlasti se menjaju ali mnogi problemi ostaju isti, copy/paste zakona EU neće doneti ništa dobro.
Uvek pomislim na onu državu nastalu 1945, a ugašenu 1991, koliko god se nekima ne sviđala, bili smo ozbiljna država.

Equalizer

pre 3 godine

Da za neupucene u razvijenom svetu se automobili postepeno proteruju iz gradova, ulice se pretvaraju u pesacke, ostale se drasticno suzavaju, namecu se razna ogranicenja i nameti, sve sa ciljem da se automobili proteraju iz gradova i ljudima obezbedi prijatnije okruzenje za zivot, bez besnih bahatih vozaca...
Vi napaljeni dizelasi, molim iznajmite staze na par sati pa se izivljavajte.

Ćiribu-ćilibar

pre 3 godine

Ja ne znam kojim autom se moze voziti 30 non stop
(pera, 4. januar 2021 13:17)

Kad ti stigne kazna nekoliko puta, naučiš da držiš ispod 30 k'o bela lala. To što mi imamo šemu: "ograničenje je 30, ali znam da me niko neće cimati ako ne pređem 50 km/h", je stav koji se veoma lepo koriguje kada odeš u civilizaciju gde reč "ograničenje" ima potpuno jasno značenje koje može da ti olakša težinu novčanika.

jaretina, doneti zakon: vozač sa skinutim DPF = ubistvo sa predumišljajem; skidač DPF = saučesnik u ubistvu

pre 3 godine

Gde da se prijavim na tender ?
(Ceki opinionista del cazzo, 4. januar 2021 14:53)

u Lazi doktori u belom imaju stalno otvoren konkurs. izneseš im svoju ideju, a oni kažu da li imaš potencijal.

jaretina, doneti zakon: vozač sa skinutim DPF = ubistvo sa predumišljajem; skidač DPF = saučesnik u ubistvu

pre 3 godine

Prvo sto mi je palo na pamet kada sam video vest, kako bi to izgledalo kod nas i u mom poslu (taksi)? Zamislite, udjete kod mene u taksi, recimo na Karaburmi i hocete da vas odvezem do Zarkova?
(rani, 04. januar 2021 16:36)

onaj ko putuje na relaciji karaburma - žarkovo - karaburma bolje nije ni zaslužio. od karaburme je gora samo borča, ovča i krnjača.

inače, šta kažu belgijski taksisti? da li se oni bune? ako njima ne smeta, što bi našim smetalo? a ako im smeta, pa lako je, blokiraju nato pakt i problem rešen. valjda???

svejedno, smetalo vam ili ne, taxi profesija ima budućnost kao i gonič konja na fijakeru. ako si 10 god pred penziju, nemaš brige, ali ako imaš više...

jaretina, doneti zakon: vozač sa skinutim DPF = ubistvo sa predumišljajem; skidač DPF = saučesnik u ubistvu

pre 3 godine

Ja ne znam kojim autom se moze voziti 30 non stop
(pera, 4. januar 2021 13:17)

svakim autom svakim danom u bgd u periodima 8-10 i 16-18.
nekad čak i želim da vozim 30 km/h al ne mogu.
na bord kompu mi stoji 24 km/h.

pera

pre 3 godine

sta urade te nvo,zeleni i slicni...pa daj da se u 21.veku vratimo na kocije pobogu. Zabranite onda voznju auta uopste,nek svi voze trotinete. Ja ne znam kojim autom se moze voziti 30 non stop

cobo

pre 3 godine

Svi gradovi treba da uvedu totalnu zabranu za vozila sus,samo javni saobracaj sa elektricnim vozilima i gradski taksisti sa elektricnim automobilima,privatnu taksi sluzbu ukinuti i zabraniti kao mafijaško udruzenje,njima je vreme prošlo :(

mile

pre 3 godine

"To c?e imati efekta ne samo na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda - a ovde vec? dve godine nismo imali ozbiljne nesrec?e - vec? i na smanjenje buke u gradu".
pa ako skroz zabranite aute,onda ce biti rezultati jos bolji. Dajte bre...

Ivan

pre 3 godine

Jos nisu probali da uvedu obavezno guranje automobila po gradu. Problem sa brzinom nebi postojao a ko nemoze da gura odma mu uzeti auto jer pravi guzvu i ugrozava saobracaj.

petarP

pre 3 godine

Ultra "liberalni" fašisoidni terorizam.

Pod parolom zaštite ljudskih prava, biće ukinuta sva prava. Srednji vek će biti vreme divnih sloboda u odnosu na šta se sve sprema.

Najveći trik koji je Đavo izveo jeste da je ubedio ljude da ne postoji.

petarP

pre 3 godine

u Lazi doktori u belom imaju stalno otvoren konkurs. izneseš im svoju ideju, a oni kažu da li imaš potencijal.
(jaretina, doneti zakon: vozač sa skinutim DPF = ubistvo sa predumišljajem; skidač DPF = saučesnik u ubistvu, 04. januar 2021 15:26)

Postovana redakcijo,

Vi nastavljate da dopuštate ovoj nakazi da radi ovo?

Jel on vlasnik B92?

Ja lično ne verujem, jer je u pitanju tesko poremećena osoba a sajt B92 ipak neko ime.

Ali, i da jeste, jel to znaci da mu je dopušteno da javno i konstantno vređa ljude i čitav narod?

Posto posle svih gnisnosti koje je napisao vi nastavljate da mu objavljujete svaku boleštinu, da li je to poruka za nas ostale da je vreme da mu prepustimo sve i nađemo drugi medij?

Cenio bih vaš javni odgovor, siguran sam da bi jako mnogo čitalaca ovog foruma želelo da zna sta stoji iza ove neverovatne priče koja se nastavlja i može li se očekivati zaštita od bolesnika, u skladu sa zakonom i bazičnim moralnim normama.

rani

pre 3 godine

Prvo sto mi je palo na pamet kada sam video vest, kako bi to izgledalo kod nas i u mom poslu (taksi)? Zamislite, udjete kod mene u taksi, recimo na Karaburmi i hocete da vas odvezem do Zarkova? I ja krenem da jurim 30km/h, a vi uzeli taksi jer vam nesto gori pod nogama, zurite?! Pa ko je tu lud? Sve gubi smisao, i voznja kola i zivot u gradu, sve! Ok, zastita pesaka, ali ja vozim po kolovozu, tu pesaci nema sta traze. ajde da prvo to naucimo, ko se gde krece! To, mozda, ima nekog smisla u nekom malom gradu, gde je sve na 5 minuta, ali Beograd?! Pa mi i sada stojimo u kolonama po pola sata i vise, jos da vozim 30 tamo gde nema guzve i gde je sve siroko i prazno! Ma, nadam se da smo mi daleko od takvih budalastina!

Čekajući asteroid

pre 3 godine

Zašto bi bilo ko normalan više želeo da živi u Briselu. 30 km/h = tri sata do i od posla, ili, ako povećaju broj buseva, čekaš 10 min (po stanici) da uđeš ili izađeš kad se naređuju. Tekovine civilizacije. More....

Kineski Disident

pre 3 godine

Najveća glupost koju su mogli da izmisle. Od ljudi prave debile.

A šta će im onda automobili? Nek ih onda guraju pa će to biti otprilike ta brzina.

Mada mi se čini da će bolje biti da svi pređu na bicikle. Em nema zagađenja, neće trošiti ni struju za punjenje električnih automobila, nacija će da bude zdrava. Milina

Vozač

pre 3 godine

Ja čitam između redova...Meni ovo znači na prelazak(kupovinu)novih sutomobila na struju...Možda grešim?
(dux, 4. januar 2021 12:50)
Kada scćvi imaju svoj ptvi auto, pad rasta prodaje je nemonovan. Ali ako sva sadašnja kola proglasimo za loša, onda treba prodati milijardu vozila opet,koliko ih se trenutno kotrlja. Sledeća mera u tom smislu je 180 je novih 250km/h.

milovan

pre 3 godine

U Ustaničkoj ulici u Beogradu, ograničenje je 40km/h. Da je sin jednog tajkuna vozio tom brzinom, jedna devojka bi danas bila živa.
Koliko god mi mislili da smo savršeni, jedni smo od najgorih i najbahatijih vozača na svetu.

Totalnodrukcijioddrugih

pre 3 godine

S obzirom da veci dan na poslu provodim u kolima samo cu reci da je ovo idiotizam. Rekreativno sam biciklista i poznajem dosta njih koji voze i brze od ovih 30km/h.

da

pre 3 godine

Bas me zanima koliko ce ovo dugo da bude aktuelno, posto u realnom zivotu nema sanse da zazivi na duze staze. Cuj bezbednije. Pa da, jos bezbednije je da voze svi 5km/h ili najbezbednije da se zabrani saobracaj u potpunosti. Al opet nije bezbedno moze neko da se saplete i padne, unutrasnje krvarenje pa umre........

Valerij

pre 3 godine

Sprdnja!
Političari se prosto sprdaju s nama.
Oni se u stvari igraju, sede tamo oko nekog stola, pa onda nekom sine ideja, ajd da uradimo ovo, ajd da uradimo ono.
Tako i ovo, oni kad žure negde ako ikad žure uvek mogu da stave rotaciju.
Na policiju se i tako ne odnosi, vojsku ni nemaju osim za zajebanciju.

XXL

pre 3 godine

Tri'es'/h pa kad da izađeš iz grada ako kreneš na put? Da kreneš dan ranije? OK u nekim delovima u blizini škola, bolnica ili gde se traži smanjena brzina ali brate ...

EU Citizen

pre 3 godine

Pa me neko još posle pita zašto jedva čekam da se EU raspadne, što se srećom već dešava, i zašto nikom ne bih savetovao da Srbija ikada uđe u to bolesno kolo neokomunista i ekofašista :))

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Evo munje iz mozga : Ceo Brisel kao pešačka zona uz saobracaj samo dostavnih vozila od 04-07 sati ujutru ! Em će biti čistiji vazduh,em će stanovnistvo da namudi bolji kardio-vaskularni sistem pešačeći sa kraja na kraj Brisela ! Plus imam ideju da putem budu postavljane pešadijske prepreke koje bi podigle spremnost pešaka još više.Gde da se prijavim na tender ?

fensi_lik_vracar

pre 3 godine

@(Curb Your Enthusiasm, 05. januar 2021 09:13) osecam da si ovaj tekst pisao ceo dan, bas si se potrudio da spakujes sto vise reci kako bi ispao elokventan i obrazovan.... ali ne ide to tako, napisano bez ukusa, smisla i suštine... ali dobro, tri bambija za ulozeno vreme :)

Coyote

pre 3 godine

Naravno, kad ne možete da rešite naselje Molenbek, jednu od najvećih teroristickih baza na svetu, uvedite ograničenje od 30kmh za ceo grad. To ce vam pomoci da sutra budete bezbedni i vi i vaša deca. Objavite ako smete, u sta sumnjam.

Đani

pre 3 godine

jos bolje da smanje na 10km.. tada ce bezbednost biti jos veca
(tako treba, 04. januar 2021 13:06)

Ne bi mi teško uzeh digitron pa izračunah. Ako bi uradili kako predlažeš, povećali bi bezbednist 3 puta. ;-)

Mr Majestyk

pre 3 godine

Ljubitelji automobila: izađite napolje i udahnite duboko. Sad probajte da dišete.
(pera zdera, 04. januar 2021 17:08)

Da udahnem izduv tvog smederevca koji ložiš starim uljem i železničkim pragovima?

Jadni ste vi koji verujete da su automobili glavni zagađivači.

Miloš

pre 3 godine

(petarP, 04. januar 2021 18:14)

A sad ti odgovara da nema slobode govora ("zašto dopuštate njegove komentare?"), a ovamo se zalažeš za slobodu, ljudska prava itd. Kao "eko-fašisti" nam oduzimaju prava, a ti bi da zabraniš nekoj osobi da slobodno komentariše. Vrhunac licemerja.

zlatousti

pre 3 godine

Mene zanima da li ovo ogranicenje vazi i za bajs posto na ravnom uglavnom drzim 30-35kmh, a kad hocu da se dobro umorim na duzim voznjama trudim se da drzim 40kmh. Nizbro mi sigurno daju zabranu upravljanja i ode nepostojeca dozvola za voznju bajsom.
(Preticem automobile na bajsu, 4. januar 2021 18:13)
dragi kolega biciklista,
pravila saobracaja vaze za SVE ucesnike u saobracaju,bili oni traktoristi,biciklisti,pesaci...

Preticem automobile na bajsu

pre 3 godine

Mene zanima da li ovo ogranicenje vazi i za bajs posto na ravnom uglavnom drzim 30-35kmh, a kad hocu da se dobro umorim na duzim voznjama trudim se da drzim 40kmh. Nizbro mi sigurno daju zabranu upravljanja i ode nepostojeca dozvola za voznju bajsom.

Mare

pre 3 godine

Najbolje bi bilo da zabrane upotrebu automobila, bicikala, trotinete i sveih prevoznih sredstava jer onda nece biti nesreca uopste. Prava stvar je da se vratimo u 18. vek.
Zasto ne ulazu u parkove za decu, zasto ne prave velike zelene povrsine, zasto ne prave pregledne ulice kad vec uzimaju novac od naroda za sve to? Zato sto sebi daju masne plate i kombinacije a kada bi radili u initeresu kvaliteta zivota naroda onda bi oni imali kao i narod , ni vise ni manje.........ali njih ego to ne dozvoljava i tako je svuda

Curb Your Enthusiasm

pre 3 godine

(petarP, 4. januar 2021 18:14)

Više zamlate u komentarima - više komentarisanja.
Treba razumeti simptom bolesne sadašnjosti i prihraniti njegov fragilni identitet plusevima.
Teška su vremena. Bogaćenje je oslobodilo zver gramzivosti sa lanca. Najbogatiji su smislili da im oni manje bogati i sirotinja nisu potrebni, da su preskupi i da ih usporavaju u trci za parama, pa se krenulo u softverizaciju i robotizaciju.
Imajući u vidu da je deo softver-robot procesa i Fensi_Jaretina, koji po komentarima zgubidani - jasno je koji karakterno-stručni kapacitet razvija naručene softvere, i koliko će ovaj proces trajati a konačan proizvod biti kvalitetan.
Finalni proizvod gramzilizma - slabo školovane menadžere bez samopoštovanja i sopstvenog mišljenja, dolazi nam u velikom broju u formi plimnog talasa kretenizma, taštine, snishodljivosti na više i oholosti na niže u vertikalnoj strukturi biznisa...red je da plimu prihvatimo i kretenizam tolerišemo, kada nemamo moralnu i karakternu čvrstinu da razgradimo sistem koji odavno kreira zakone i biznis okruženje po svojim potrebama (forsiramo managere jer pametni i okretni postavljaju suviše pitanja)

Vojislav

pre 3 godine

Cenio bih vaš javni odgovor, siguran sam da bi jako mnogo čitalaca ovog foruma želelo da zna sta stoji iza ove neverovatne priče koja se nastavlja i može li se očekivati zaštita od bolesnika, u skladu sa zakonom i bazičnim moralnim normama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarP, 4. januar 2021 18:14)
Cemu drukanje, meni je bas zabavan.

Bane

pre 3 godine

@Dragan Nis:

Slazem se da treba da se stane na put bezakonju i bahatosti. To bi bio krupan korak u uspostavljanju civililizacije na ovim prostorima.

Samo se pitam u kom je kontekstu ovde pomenuta marka automobila? Po ovome sto ja razumem iz komentara, da je Skoda bila u pitanju ne bi bilo problema. Ali Audi, da se lincuje odmah, ne zbog pocinjenog dela vec zbog marke kola.

Posle srbi kukaju kako im svet servira dvostruke standarde.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@Jaretina.Sinko,zelim da znaš da cenim tvoja lupetanja na ovom sajtu.Tokom zivota sam između ostalog razvio i dve super moći :Mnogoooo debelu kožu otpornu na razne gluposti i radar za kretenizam koji zasvetluca na svaki tvoj post. Znam da ti je želja da emigriraš u Grčku,zato se molim da ti se to ostvari.Uz dodatak da to bude zabit bez inerneta.Poz.za tebe i familiju.

Vozac62

pre 3 godine

Ne valja ovo nista, nije dobro. Ide ovaj svet u pogrešnom pravcu bez sumnje. Morace neka velika promena da se dogodi da se civilizacija vrati na fabricka podešavanja. Sve je vise devijacija i nelogicnosti u svetu, u zapadnoj Evropi pogotovo

stajaznam

pre 3 godine

onaj ko putuje na relaciji karaburma - žarkovo - karaburma bolje nije ni zaslužio. od karaburme je gora samo borča, ovča i krnjača.

inače, šta kažu belgijski taksisti? da li se oni bune? ako njima ne smeta, što bi našim smetalo? a ako im smeta, pa lako je, blokiraju nato pakt i problem rešen. valjda???

svejedno, smetalo vam ili ne, taxi profesija ima budućnost kao i gonič konja na fijakeru. ako si 10 god pred penziju, nemaš brige, ali ako imaš više...
(jaretina, doneti zakon: vozač sa skinutim DPF = ubistvo sa predumišljajem; skidač DPF = saučesnik u ubistvu, 04. januar 2021 18:03

Fijaker se vraca u velikom stilu

GuA

pre 3 godine

Da udahnem izduv tvog smederevca koji ložiš starim uljem i železničkim pragovima?

Jadni ste vi koji verujete da su automobili glavni zagađivači.
(Mr Majestyk, 4. januar 2021 23:48)

U Srbiji - verovatno ne. Srbija bez znacaja za pricu o zagadjenju, sto opet ne znaci da treba gaziti ljude ... broj lezecih u BG-u govori vise od hiljadu reci.

Dragan Nis

pre 3 godine

Imajte na umu da je sinoć u Nišu poginuo dečak od 12godina koji je hodao trotoarom. Ubila ga je sirovina koja je vozila Audi i koja treba da ide na doživotnu ili joj ne dozvoliti da bude sposobna da se sama kreće ni u invalidskim kolicima. Nadam se da će država prvo onemogućiti slične stvari, ugradjivanjem kamara, ležećih policajaca, radara, .... A onda svaki bahat prekršaj najoštrije kažnjavati. U suprtonom ima nas koji ćemo sami suditi bahatima i onima koji ugrožavaju naše porodice i društvo.

Neko

pre 3 godine

@(Dragan Nis, 5. januar 2021 16:42)

Dok god se ne uspostavi (pravna) drzava na ovim prostorima, nikakva ogranicenja nece da sprece te orangutane da divljaju, lete po ulicama, pored skola, da prolaze kroz crveno itd. Njima je to fetis, a ogranicenje u inteligenciji ih sprecava da razmisljaju. Navescu primer obicnog coveka koji je vec dva puta bio u zatvoru zbog voznje u pijanom stanju i saobracajke prvi put, drugi put bez dozvole i u pijanom stanju. Taj covek cim je izasao iz zatvora seo je za volan iako nema dozvolu i ima zabranu upravljanja, otisao u kafanu i napio se i onda opet za volan. Dzabe sve, policija neke uhapsi, nemaju nikakavu vezu, odu u zatvor, izadju i opet po starom, a da ne pricamo ovi sto su na polozajima ili znaju ljude kako se ponasaju...

Valerij

pre 3 godine

@Dragan Nis
Pogrešno je misliti da će neka sporadična kažnjavanja sprečiti da ovakvih tragičnih pogibija više ne bude.
Ovde imamo suštinski problem, koji zadire mnogo dublje.Ta sirovina kako kažeš, ima neke roditelje, neko mu je dao dozvolu, neko je potpisao da je položio vozački ispit.
On ima 19 godina, to što će on da odleži 7-15 godina neće rešiti problem, kao što ga neće rešiti 1000 ležećih policajaca i kamera.
S druge strane, po meni je najveća odgovornost na roditeljima i onome ko je potpisao vozački ovom mladiću.
Društvo je iskvareno do daske, pa mi ne možemo da uvedemo zakon da postoji nulta tolerancija na alkohol za vozače?!?
Svugde postoje neki lobiji za ono ili za ovo.
Protiv taksista država već decenijama ne može da mrdne.
Vlasti se menjaju ali mnogi problemi ostaju isti, copy/paste zakona EU neće doneti ništa dobro.
Uvek pomislim na onu državu nastalu 1945, a ugašenu 1991, koliko god se nekima ne sviđala, bili smo ozbiljna država.