Tesla, spremi se – stigao je Polestar 2 FOTO

Švedska kompanija Polestar, odeljenje Volvoa za električne automobile visokih performansi, predstavila je svoj prvi potpuno električni automobil, kompaktni fastbek pod oznakom 2.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2019.

16:00

Tesla, spremi se – stigao je Polestar 2 FOTO
Foto: Polestar

Polestar 2 se smatra prvim istinskim konkurentom Teslinom Modelu 3.

Potpuno električni automobil pokreću dva elektromotora koja zajedno razvijaju 408 KS uz 660 Nm obrtnog momenta.
Foto: Polestar
Baterijsko pakovanje od 78 kWh za tržišta van Kine omogućava autonomiju od oko 500 kilometara prema novim WLTP standardima.

Polestar takođe planira da svoj automobil prodaje za oko 40.000 evra u Nemačkoj, ali će u prvih 12 meseci biti dostuno samo "Launch" izdanje koje košta 60.000 evra, bez poreza.
Foto: Polestar
Polestar 2 je baziran na Volvoovoj CMA platformi na kojoj je napravljen kompaktni SUV XC40 te kineski automobil Lynk&Co 01 kompanije Geely, koja je vlasnik svih ovih brendova.

Automobil će nuditi i Performance paket koji uključuje Ohlins amortizere, Brembo kočnice i 20-inčne felne od kovanog aluminijuma, zlatne sigurnosne pojaseve, kočione čeljusti i kapice ventila u zlatnoj boji.
Foto: Polestar
Jedan od zaštitnih znakova Polestar 2 je i to što je ovo prvi produkcijski automobil sa Android multimedijalnim sistemom kojim se upravlja preko 11-inčnog ekrana osetljivog na dodir.

Ostali jedinstveni detalji su novi Pixel LED farovi (koji neće biti dostupni u SAD zbog zakonskih propisa), retrovizori bez okriva...
Foto: Polestar
Polestar planira da proizvodnju modela 2 počne na startu 2020. u Kini za sva tržišta, a prvo će se pojaviti u SAD, Kanadi, Belgiji, Nemačkoj, Holandiji, Norveškoj, Švedskoj i Velikoj Britaniji.

Polestar 2 za 2020. će zvanično debitovati na Sajmu automobila u Ženevi koji počinje 5. marta.
Foto: Polestar
Foto: Polestar
Foto: Polestar
Foto: Polestar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: