Mercedes za električne i SUV automobile, kupei i kabrioleti nestaju

Sledeća generacija S klase imaće samo limuzinsku verziju.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2019.

13:15

Mercedes za električne i SUV automobile, kupei i kabrioleti nestaju

Mercedes već uveliko radi na novoj S klasi koja stiže 2020, ali će ponuda verzija biti skromnija nego kod aktuelne generacije.

Kako piše Automobile, proizvođač iz Štutgarta će se u periodu do 2023. fokusirati na električne i SUV modele, a danak takvoj tržišnoj orijentaciji platiće pojedini automobili iz manje prodavanih segmenata, kao što su kupei i kabrioleti.

Isti izvor navodi da će zbog toga sledeća S klasa biti dostupna samo u standardnoj limuzinskoj varijanti sa 4 vrata, a odustaje se od kupe i kabriolet verzija.

Aktuelni Mercedes S klase Coupe predstavljen je 2014. kao zamena za CL klasu, dok je S klasa Cabriolet lansirana godinu dana kasnije. Oba modela restilizovana su 2017.

Automobile navodi da će se Coupe i Cabriolet proizvoditi neko vreme i posle 2020. kada stigne nova generacija limuzine S klase, ali je izvesno da neće imati svoje naslednike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: