SsangYong predstavio novi Korando uoči ženevske premijere FOTO

Korejski proizvođač objavio je fotografije i prve detalje nove, četvrte generacije SUV-a Korando.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2019.

13:30

SsangYong predstavio novi Korando uoči ženevske premijere FOTO

Dizajn novog Koranda podseća na veći model SsangYong G4 Rexton, što se vidi po sličnom prednjem delu dva vozila, uključujući masku i farove, kao i po karakterističnim stop svetilima.

Prilikom oblikovanja karoserije, dizajneri korejskog proizvođača imali su takođe u vidu i koncept e-SIV koji je predstavljen prošle godine na auto-salonu u Ženevi.
U unutrašnjosti novog Koranda fokus je bio na digitalizaciji komandne i instrument table.

Kokpitom dominira 10,25 inčni ekran multimedijalnog sistema koji je uklopljen u dizajn komandne table, za razliku od mnogih novih automobila na tržištu u kojima štrči poput tableta.

Novi Korando dobio je i digitalni instrument panel dijagonale 9 inča, umesto konvencionalnih analognih instrument satova.
SsangYong posebno ističe praktični prtljažnik sa 551 litrom korisnog prostora, pa je tako na fotografiji pokazao da u gepek po širini može da stane torba sa golferskim štapovima.

Inače, vrata prtljažnika opremljena su električnim mehanizmom za zatvaranje/otvaranje pritiskom na dugme.
Prtljažnik: 551 litar
U Koreji novi Korando biće dostupan sa 1.6 litarskim turbo dizel motorom.

Specifikacije nisu navedene, ali očekuje se unapređena verzija postojeće 1.6 jedinice koja u potkompaktnom SUV modelu SsangYong Tivoli proizvodi 116 ks i 300 Nm.
Vozaču su na raspolaganju brojni suvremeni sistemi asistencije, poput inteligentnog adaptivnog tempomata, automatskog kočenja u slučaju opasnosti (AEB), pomoći pri održavanju vozila u okvirima saobraćajne trake, kao i upozorenje na premalo odstojanje od vozila ispred i mogućnost sudara.

SsangYong Korando za 2019. imaće evropsku premijeru početkom marta, na sajmu automobila u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: