Bugatti (ipak) neće praviti SUV: To bi naškodilo ugledu brenda

Ideja o još jednom modelu Bugattija – pored hipersportskog dvoseda – postoji više od jedne decenije, ali ako se i realizuje, to neće biti SUV.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.01.2019.

15:00

Bugatti (ipak) neće praviti SUV: To bi naškodilo ugledu brenda

Bugatti se drugom modelu u gami najviše približio 2009. kada je prikazan koncept luksuzne limuzine 16C Galibier. Ovaj projekat je u međuvremenu sklonjen u stranu, a kompanija se fokusirala na nasledniku tada aktuelnog Veyrona – Bugattiju Chiron.

Nakon lansiranja Chirona, podgrejana je priča o famoznom drugom modelu, ali ovog puta u formi SUV-a. Spekulacije su podstaknute prošlogodišnjom izjavom direktora Bugattija, Štefana Vinkelmana, koji je u oktobru priznao da francuski proizvođač razmatra da uđe u SUV segment.

Tada su čelnici Bugattija pokušavali da ubede svoje deoničare da odobre pravljenje prvog SUV u istoriji kompanije, sa obrazloženjem da sedani više nisu tako popularni i da bi Bugatti krosover ili SUV sigurno prošao bolje na tržištu.

Međutim, 2019. godina donela je obrt u ovoj priči. Iz Bugattija su saopštili da ipak neće praviti SUV kako ne bi narušili tradiciju i reputaciju brenda.

"Neće biti SUV Bugattija, jer bi to nanelo nepravdu istorijskom nasleđu kompanije", stoji u najnovijem saopštenju koje potpisuje Vinkelman.

Iako je Bugatti u saopštenju bio više nego jasan u pogledu spekulacija o SUV modelu, to ne znači da neće praviti neki drugi novi model, pa su vrata limuzini u narednim godinama ostala odškrinuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: