VW i Ford udružili snage – prave zajedno kamionete i kombije

Nemački Volkswagen (VW) i američki Ford saopštili su da uspostavljaju globalno savezništvo u kojem će zajedno razvijati prozivodnju komercijalnih kombija i pikapova srednje veličine, te da istovremeno istražuju mogućnosti šire saradnje na elektičnim i autonomnim vozilima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

09:00

VW i Ford udružili snage – prave zajedno kamionete i kombije

Glavni izvršni direktor VW-a Herbert Dis i generalni direktor Forda Džim Heket naveli su u saopštenju da bi prva zajednički proizvedena vozila mogla da budu lansirana na tržište već 2022. godine, te da će ovo povezivanje značiti i veće profite za obe kompanije od 2023. godine.

Ford bi proizvodio pikapove srednje veličine, naslednike Ford Rangera i VW Amaroka, što je jedno od uporišta njegovih poslovnih aktivnosti, kao i veće kombije, dok bi VW razvijao i pravio manje kombije poput Cadyja za gradsku vožnju.

Dve kompanije su takođe potpisale memorandum o razumevanju o razmatranju saradnje na električnim i autonomnim automobilima i spremne su da razmotre dodatne projekte, ali kao samostalni privredni subjekti bez međusobnog ulaženja u vlasništvo jedni drugih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: