Mercedes postepeno otkriva novi GLE

Mercedes je objavio dizajnerski crtež nove generacije SUV-a GLE, omogućivši nam da steknemo bolju sliku o izgledu spoljašnjosti ovog vozila.

Podeli

Novi Mercedes GLE pokazao lice VIDEO

Aktuelni Mercedes GLE započeo je svoj životni vek još 2011. pod oznakom ML, a sa redizajnom iz 2015. stigao je i novi naziv modela – GLE klasa.

Sledeća generacija, koja će svetsku premijeru imati početkom oktobra, na sajmu automobila u Parizu, prva je koja će otpočetka nositi ovo ime.

Zahvaljujući “špijunskim” fotografijama prethodno smo mogli da vidimo detalje iz putničke kabine, kao i elemente spoljašnjosti ovog automobila, a sad je Mercedes otkrio kompletan eksterijer kroz dizajnersku skicu novog GLE.

Istina, crtež ne odražava realne proporcije samog vozila, ali otkriva stilske detalje, pogotovo na prednjem delu automobila.

Foto: Auto Review
Foto: Auto Review

Novi Mercedes GLE ima naglašen "nos" sa nešto isturenijom maskom hladnjaka. Farovi su manji nego kod prethodnika, a otvori za vazduh u braniku masivniji.

Po svemu prikazanom, nova generacija Mercedesovog SUV-a sa prednje strane veoma podseća na pikap X klasu.

Osim toga, novi GLE je zadržao prepoznatljivi zakošeni “C” stub u boji karoserije koji je krasio i prethodne generacije ovog SUV-a još od samih početaka kada je nosio oznaku ML.

Kao dodatak dizajnerskom crtežu, ruski Auto Review objavio je nezvanične fotografije pretprodukcijskog vozila sa minimalnom “kamuflažom” koje pružaju još bolji uvid u dizajn ovog SUV modela.

Foto: Auto Review
Foto: Auto Review

strana 1 od 83 idi na stranu