Galerija: Škoda Fabia (redizajn)

Škoda je ovog proleća osvežila svoj popularni model iz B segmenta, a početak prodaje na pojedinim evropskim tržištima češki proizvođač je obeležio svežom galerijom fotografija ovog automobila.

Podeli

Prilikom restilizacije osvežene su obe karoserijske varijante – hečbek i karavan.

Kada je reč o dizajnu, napred su promenjeni farovi i maska hladnjaka, dok su pozadi restilizovani branik i stop svetla, a kupcima su po prvi put u Fabiji dostupna LED prednja i zadnja svetla.

Ponuda alu felni kod hečbeka proširena je točkovima promera 18 inča.

Motorizacija se sastoji od 4 trocilindarskia 1.0 litarska benzinca. Atmosferske MPI verzije dostupne su sa 60 ks (44 kW) i 75 ks (55 kW).

Tu su i dva TSI turbo benzinska agregata, koji osim turbo punjača imaju i sistem drirektnog ubrizgavanja goriva, a proizvode 95 ks (70 kW) i 110 ks (81 kW). Snažnija verzija može da se naruči i sa opcionim DSG menjačem sa duplim kvačilom.

Fabia je dobila i nove sisteme asistencije, čime se pojedine tehnologije aktivne bezbednosti spuštaju u niže segmente Škodinih vozila. Automobil je opremljen elektronskim sistemom za uočavanje drugih automobila koji se nalaze u mrtvom uglu i upozorenje vozača na njihovo prisustvo.

Redizajnirana Fabia ima i sistem koji motri na dešavanja iza vozila i alarmira vozača ako postoji opasnost od sudara otpozadi.

Još jedna novina je Light Assist, automatsko isključivanje dugih svetala u slučaju nailaska automobila u susret.

Škoda je u novoj Fabiji unapredila i multimedijalni sistem "Swing" koji sada ima 6,5 inčni ekran. U verzijama sa ugrađenim navigacionim sistemom, vozaču su na raspolaganju servisne informacije o stanju i uslovima u saobraćaju u realnom vremenu.

SmartLink+ tehnologija, sa funkcijama Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM i SmartGate omogućava jednostavno povezivanje sa smartfon uređajima i prenošenje njihovih sadržaja na displej multimedijalnog sistema.

Restlizovana Fabia će stići na sva evropska tržišta u drugoj polovini godine, a više fotografija ovog automobila možete pogledati u našoj Galeriji.

Vesti

Ford, a Harley-Davidson FOTO

Ford i Harley-Davidson napravili su nekoliko posebnih edicija najpopularnijeg američkog kamioneta F-150 prethodnih godina, ali poslednji put početkom decenije.

Vesti petak 31.08. 13:00 Komentara: 2
strana 1 od 80 idi na stranu